Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt wil voorlopig niet over de titel of PSV praten

Matthijs de Ligt stond zondag na de 6-2-oorwassing bijna alle media te woord. Met een asgrauw gezicht moest de aanvoerder van Ajax vertellen waar het allemaal mis was gegaan.

28 januari 2019 - 10:29
de-ligt-12001
De Ligt kon amper geloven wat Ajax overkwam in De Kuip. © Ajax Images

Als aanvoerder zit er niks anders op. Het hoort er allemaal bij. Daley Blind zal wel blij zijn geweest dat hij de band niet draagt, want de grote aankoop snelde als eerste richting spelersbus en ontliep daarbij handig de pers.

De Ligt oogde asgrauw en ontgoocheld tijdens de interviews die hij afgelegd kreeg. Zo ook bij het eigen clubkanaal. De captain leek niet te begrijpen wat er zojuist gebeurd was, al kon hij wel degelijk de vinger op de zere plek leggen.

“Ik kan het niet verklaren. Het is moeilijk te zeggen. Sorry. Ik weet niet hoe dit kan. Dat we ons zo laten afslachten in de klassieker is heel pijnlijk. Over de titel en PSV moeten we nu even niet praten. We moeten nu vooral naar onszelf kijken. Wat doen we na de winter anders dan ervoor?”

Een terechte vraag, die de verdediger dan ook maar zelf inkopt. “Ik denk dat het vooral te maken heeft met de bereidheid om als team te verdedigen. We zagen ook weer een aantal keer hoe een speler van Feyenoord diep loopt en dat er niet meegelopen wordt. Ze konden helemaal vrij inschieten. Dat was voor de winter niet zo.”

Ajax werd op alle fronten afgeschminkt in De Kuip, zag De Ligt ook. “Na de 1-1 werd het een wedstrijd waarin we in de duels steeds tekort kwamen. We waren totaal niet fel genoeg. We gaven de controle volledig uit handen.”

Het is een pijnlijke conclusie als je moet stellen dat het in zaken als bereidheid en teamdiscipline misgaat. Dat was tegen Heerenveen (4-4) ook al een groot euvel. “Je weet dat Feyenoord speelt met de lopers Vilhena en Toornstra. Daar hadden we geen antwoord op en dan wordt het uiteindelijk 6-2,” somberde De Ligt.

Hoe nu verder? “Iedereen heeft een dreun gehad en die zullen we nog lang voelen. Het is een cliché, maar we moeten door. Dat is heel moeilijk, ik weet het.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >