Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Ligt weet wat er dit keer beter moet tegen Heerenveen

Twee keer Heerenveen in een week tijd kan best leuk zijn, maar de eerste maal beviel in elk geval totaal niet. Het werd zondag 4-4 en Ajax liet de uitgelezen kans op de koppositie in stukken uiteen vallen. Dat moet donderdag anders.

24 januari 2019 - 10:43
de-ligt-1200-beker
Hopelijk kopt De Ligt Ajax naar een halve finale. © De Brouwer

Het heeft flink gedonderd zondagmiddag na het laatste fluitsignaal. Klaas Jan Huntelaar leek Ajax alsnog naar drie punten te hebben geschoten, maar vlak voor tijd viel toch de dodelijke 4-4. Erik ten Hag boos, spelers boos, supporters boos. Iedereen was boos. Behalve in Eindhoven, daar hadden ze de grootste lol.

Heerenveen komt donderdagavond weer naar de Johan Cruijff Arena, maar dit keer dus voor de kwartfinale van de KNVB-beker. Je kunt niet zeggen dat Ajax op herkansing gaat, want verloren punten win je nooit meer terug. Wel kan er sprake zijn van een revanche. Matthijs de Ligt stelt bij Ajax TV dat de ploeg dat heel goed weet.

De captain van Ajax kijkt bij het clubkanaal kort terug op het eerdere gelijkspel en legt uit wat er donderdag beter moet tegen de Friezen. "De restverdediging was zondag niet op orde. Maar we moeten bij de 4-3 in de laatste minuut ook de verantwoordelijkheid nemen om je man te pakken. Dat soort kleine dingetjes moeten beter en dat weten we als team dondersgoed." 

Eh... 'kleine dingetjes' Matthijs...? Je man niet pakken in de laatste minuut kun je toch niet afdoen als een klein dingetje...? Dat de restverdediging een aantal keer totaal niet op orde was kun je evenmin een kleinigheidje noemen. Het is eigenlijk ongekend dat deze basiszaken fout gingen. Dat is gewoon he-le-maal niet goed en het kan zomaar grote gevolgen hebben in de titelstrijd. 

Als aanvoerder sprak De Ligt met een paar jongens over het slechte resultaat van zondag, ook met Kostas Lamprou. De keeper werd gebombardeerd tot kop van jut, maar de ploeg liet de keeper ook aardig in de steek. "Kostas is een slimme jongen die kritiek van zich kan laten afglijden," stelt De Ligt.

De verdediger, die ook bij veel grote Europese clubs wordt genoemd, weet dat de opponent uit Friesland met vertrouwen terugkeert in Amsterdam. "We zullen top moeten zijn. We willen zo veel mogelijk prijzen winnen en de beker is ons doel. Het is een belangrijke prijs," vertelt de verdediger die weet dat het behalen van een overwinning donderdag ook om een andere reden belangrijk is.

"We waren een beetje down door de 4-4 van zondag en als we nu de halve finales van de beker halen, dan gaan we toch met een beter gevoel richting zondag, als de klassieker op het programma staat."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >