Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Chagrijnige Ten Hag ziet spelers opnieuw verzaken

Erik ten Hag heeft geen goed woord over voor zijn ploeg na de 6-2-zeperd in Rotterdam. Net als na het 4-4-gelijkspel tegen sc Heerenveen repte de eindverantwoordelijke over een gebrek aan tactische discipline.

27 januari 2019 - 17:29
hagfeyajacar
Ten Hag ondergaat een zeer pijnlijke 'walk of shame'. © Pro Shots

Tien tegentreffers in de eerste twee competitieduels na de winterstop. Ten Hag begon er na de wanprestatie van zijn elftal zelf maar over voor de camera van Fox Sports. “In de eerste helft van de competitie kregen we maar acht tegentreffers en nu in twee wedstrijden al tien. Ja, dan lijkt het me duidelijk waar het aan ligt. Dan ben je niet consequent, niet gedisciplineerd en worden verdedigende opdrachten niet goed vervuld. Gewoon heel slecht.”

De trainer legde de schuld niet alleen bij zijn verdedigers, de kritiek gold voor de gehele ploeg. “Het een heeft natuurlijk altijd met het ander te maken. Ik vond dat we heel goed begonnen. Juist met heel veel druk, waardoor we Feyenoord in de problemen brachten. We komen ook verdiend op 1-0 en kregen door goed druk te zetten een kans op 2-0, maar daarna komen we afspraken niet na.”

Ten Hag doelde op een aantal verdedigende taken, zoals het omschakelen na spelhervattingen en hoe er op zulke momenten positie moet worden gekozen. “Dat ging veel te langzaam. Het meelopen met de lopers van Feyenoord, kort dekken, de bal vooruit verdedigen, de tweede paal afdekken het was allemaal slecht verzorgd en dan overkomt je dit.”

Er wacht de hoofdtrainer komende week flink wat reparatiewerk. “We moeten beseffen wat ons goed heeft gemaakt en dat zal heel snel terug moeten komen. Aan de bal lieten we vandaag ook weer goede dingen zien, maar voetbal is meer dan alleen maar balbezit. Het wordt mede bepaald door het uitvoeren van je verdedigende taken.”

De gevolgen van het collectieve falen in De Kuip zijn dat Ajax inmiddels weer vijf punten achterstaat op koploper PSV. “Vandaag wil ik niet aan de titelrace denken. Ik ben hartstikke chagrijnig. Niet alleen door het resultaat, maar ook door de manier waarop.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >