Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cerny wijst Heerenveen af, Johnsen grijpt geboden kans wel

Heerenveen zag aanvaller Arber Zeneli vertrekken en ging op zoek naar een vervanger. Het dacht Vaclav Cerny tijdelijk bij Ajax te kunnen huren, maar de Tsjech zei ‘nee’. De Friezen schakelden door naar Dennis Johnsen en die zei ‘ja’.

30 januari 2019 - 15:13
johnsen-1200-mvv
Johnsen stijlvol in actie namens Jong Ajax tegen MVV. © Pro Shots

Het leek er serieus op dat Cerny (21) de benodigde vlieguren in de eredivisie zou gaan maken in het Abe Lenstra Stadion, maar de buitenspeler bedankte voor de eer en koos toch voor zijn kansen in Amsterdam. Hij zag het niet zitten om halverwege een seizoen bij een nieuwe club te beginnen en hoopt kennelijk op kansen onder Erik ten Hag.

Heerenveen had echter een plan B in de ijskast staan en schakelde snel door naar een andere vleugelflitser in Amsterdam. Een oud bekende bovendien. Dennis Johnsen (20) had namelijk wél oren naar een vertrek op huurbasis naar zijn voormalige werkgever, die eveneens een optie tot koop bedong.

De Noorse aanvaller kwam in augustus 2017 over van Heerenveen. Het talent van Johnsen zag iedereen, maar de wisselvalligheid en het gebrek aan rendement viel ook op. Ten Hag ziet in Johnsen in elk geval op dit moment geen versterking voor het eerste elftal en ook Michael Reiziger zet de buitenspeler vaker op de bank bij Jong Ajax dan binnen de lijnen.

Als je oude club dan een reddingsboei werpt, dan is het zaak om deze te pakken en precies dat is wat Johnsen doet. In onze krant Ajax Life stelde Johnsen in december nog te hopen op een uitnodiging voor het trainingskamp in Florida. Deze invitatie kwam niet.

Johnsen ook in onze krant: “Ik moet beter presteren en heb wat geluk nodig. Ik heb nog een contract tot 2021. Dit is pas het begin. Je tweede jaar is vaak lastiger dan het eerste. Dat verhaal kende ik en helaas overkomt het me nu, maar ik heb nog lang niet opgegeven.”

We zijn ontzettend benieuwd naar de avonturen van Johnsen in Friesland en al helemaal of zijn verhaal in Amsterdam nog een vervolg krijgt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >