Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cassierra vindt onderdak bij koploper in Argentinië

Het doel wist Mateo Cassierra namens Ajax niet echt lekker te vinden. Hij is daarom voor de tweede keer onderweg naar de uitgang. FC Groningen stuurde hem tijdens de winterstop terug naar Amsterdam en nu wacht een nieuw avontuur. In Argentinië.

28 januari 2019 - 14:13
cassierraracingcar
Cassierra veroverde bij Ajax nooit een basisplek. © Pro Shots

Koploper Racing ziet wel wat in het verwelkomen van Cassierra, die ruim twee jaar geleden door Ajax werd gekocht. De 21-jarige Colombiaan vierde helaas weinig successen in Amsterdam, al was hij wel trefzeker tijdens zijn eerste competitieduel.

Cassierra dus was te klein voor het tafellaken, maar misschien ook wel te groot voor het servet. Mede dankzij zijn treffers werd Jong Ajax kampioen van de Jupiler League. Maar daar bleef het ook bij. Bij het eerste kwam de spits eigenlijk geen moment meer in beeld.

FC Groningen wierp zich op als reddingsboei. Een dramatische eerste seizoenshelft was echter reden voor de ‘Trots van het Noorden’ om verder te kijken en Kaj Sierhuis in te huren als vervanger. Er zat voor Cassierra niets anders op dan een andere uitdaging te zoeken.

Die nieuwe uitdaging lijkt hij te hebben gevonden in Zuid-Amerika. Het Argentijnse Racing, waar ook Dario Cvitanich onder contract staat, toont concrete belangstelling. Zelfs zo concreet dat Cassierra onderweg is om gekeurd te worden.

Racing is bereid om Cassierra voor de duur van achttien maanden te huren. Na die achttien maanden staat hij nog altijd onder contract bij Ajax. De onderlinge afspraken lopen namelijk tot de zomer van 2021. Racing heeft een optie bedongen om de resterende looptijd af te kopen.

https://twitter.com/leoparadizo/status/1089865818480013313

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >