Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bijzonder: Bakker op weg naar Paris Saint-Germain

Dan een bericht uit de categorie ‘naderende transfers die je niet aan zag komen’: Mitchel Bakker maakt mogelijk de overstap naar Paris Saint-Germain.

30 januari 2019 - 19:57
bakker-1200
Pakt Bakker een enkeltje Thalys...? © De Brouwer

De achttienjarige linksback heeft in Mino Raiola een zaakwaarnemer die zijn pupillen doorgaans makkelijk weet onder de brengen en dat lijkt ook nu niet anders, zo blijkt uit berichtgeving van Voetbal International. Paris Saint-Germain wil de Ajacied aantrekken.
 
Erik ten Hag haalde de verdediger al meerdere keren bij de selectie en gunde hem dit seizoen een debuut in het eerste elftal van Ajax. Het ging daarbij om de gewonnen bekerwedstrijden tegen Te Werve en Go Ahead Eagles, maar verder moet Bakker het vooral doen met wedstrijden bij Jong Ajax en Onder 19.
 
Juist de afgelopen wedstrijden heeft Ajax problemen op de plek van de geblesseerde Nico Tagliafico. Hoewel Bakker als een groot talent wordt gezien, heeft Ten Hag het niet aangedurfd om de verdediger voor de leeuwen te gooien.
 
De linkspoot mocht in de winterstop mee naar Florida, waar Ajax zich onder de Amerikaanse zon klaarmaakte voor de tweede helft van het seizoen. De jongeling heeft in Amsterdam een contract tot de zomer van 2019 en deze lijkt dus niet verlengd te gaan worden.
 
Bakker weet dat er genoeg verbeterpunten zijn om nog aan te werken, zo stelde hij eerder al eens tegenover Ajax Life. “Omschakelen van aanval naar verdediging moet soms sneller. Dat is het grootste punt.”

“Ook positioneel valt er nog wat te verbeteren. Ik moet zorgen dat ik de bal en de man zie. Niet dicht staan, maar open. Ik focus soms te veel op de bal. Ik heb soms zo’n momentje dat ik naar de bal kijk en de man even niet zie.”

We zijn benieuwd hoe dit afloopt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >