Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Cruzeiro biedt Orejuela nieuwe carrièrekans

Het avontuur van Luis Manuel Orejuela zit erop in Amsterdam. De rechtsback kon onder Erik ten Hag niet op speeltijd rekenen en het Braziliaanse Cruzeiro werpt nu een reddingsboei. De club neemt de verdediger op huurbasis over.

08 januari 2019 - 19:19
orejuela-1200-weg
Orejuela gaat zijn geluk in het Brazilië van Neres zoeken. © Ajax Images

De redding voor de Colombiaan lijkt dus nabij. Er waren al de nodige geruchten en we zagen de Colombiaan ook al in het shirt van zijn nieuwe club poseren, maar nu bevestigt Ajax ook dat de deal rond is. Het gaat om een huurdeal tot 31 december 2019 met een optie tot koop.

Ten Hag gaf vorig seizoen desgevraagd al aan dat de club mee zou denken met Orejuela als er een interessante aanbieding op tafel zou komen. Wat dat betreft zat de rechtsachter in hetzelfde schuitje als landgenoot Mateo Cassierra, die alweer is teruggekeerd uit Groningen en ook weinig perspectief heeft in Amsterdam.

Orejuela kwam in augustus 2017 voor een bedrag van om en nabij de 4 miljoen euro naar Ajax. Vol goede moed arriveerde de Zuid-Amerikaan in de Johan Cruijff Arena, waar hij stelde graag met Davinson Sanchez te spelen. Toen Orejuela twee keer met zijn ogen had geknipperd, zat Sanchez echter al in het vliegtuig naar Engeland.

Een succesverhaal werd het verblijf van Orejuela in Amsterdam niet. Veltman kreeg de voorkeur op rechtsachter en bovendien trok Ajax een half jaar later ook nog eens Rasmus Kristensen aan. Dit was al wel een teken dat Ajax een inschattingsfout had gemaakt. Overigens is Noussair Mazraoui iedereen op die positie knap voorbij gestreefd.

Orejuela heeft nog een contract in de Johan Cruijff Arena tot 30 juni 2022.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >