Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Betaalt Barcelona 90 miljoen euro voor Frenkie de Jong…?

Als je het heeeel snel zegt, dan lijkt het niet zo veel, maar volgens de Telegraaf zou FC Barcelona bereid zijn 90 miljoen euro over te maken naar de bankrekening van Ajax voor Frenkie de Jong…

23 januari 2019 - 07:09
frenkie-12001
90 miljoen euro... De boel is aardig op hol geslagen. © Ajax Images

Huh, maar ging Frenkie niet naar Paris Saint-Germain dan…? Volgens de Telegraaf blijken de Fransen nu toch niet bereid om aan alle financiële eisen van Ajax te voldoen en schakelden club en speler door naar de Catalaanse grootmacht die al handenwrijvend klaar zat om zaken te doen.

Zoals wel vaker met transferzaken is de wakkere krant goed wakker en schrijft dat de 21-jarige Frenkie nu dus voor liefst 90 miljoen euro zou verkassen naar het FC Barcelona van Lionel Messi en Luis Suarez, waar hij volgend seizoen zijn kunsten gaat vertonen in Camp Nou en La Liga. 90 miljoen euro. Laat het eens op je inwerken. Dat zou ongekend zijn, als het allemaal klopt.

Zo’n beetje dagelijks verscheen Frenkie op de voorpagina’s van Spaanse sportkranten. Hij zou wel naar FC Barcelona gaan. Hij werd er in elk geval zowat naar toe geschreven. Je vraagt je af hoe Frenkie er zo nuchter onder blijft.

Ook Manchester City zat op het spreekwoordelijke vinkentouw, maar Frenkie leek toch echt naar Parijs te vertrekken. Paris Saint-Germain had liefst 75 miljoen euro voor de Ajacied over. Het lijkt nu toch weer helemaal anders te gaan lopen.

Nooit werd een hoger bedrag betaald voor een speler uit de eredivisie. Davinson Sanchez vertrok eerder voor 40 miljoen euro naar Tottenham Hotspur, maar al een paar jaar later wordt meer dan het dubbele betaald voor Frenkie. En dat voor een speler die net iets meer dan veertig eredivisiewedstrijden achter zijn naam heeft staan. Het kan allemaal snel gaan, zo blijkt maar weer.

Ajax nam Frenkie op 25 augustus 2015 over van Willem II. In Amsterdam tekende hij een contract tot de zomer van 2019. Op 22 december 2017 werd dat contact opengebroken en verlengd tot de zomer van 2022.

Dat contract wordt nu afgekocht en dus kunnen we nog een half seizoen volop genieten van Frenkie en verlaat de middenvelder hopelijk met een mooie prijs op zak de Johan Cruijff Arena.

In Tilburg spinnen ze overigens flink garen bij de toptransfer van hun voormalige speler, want Willem II deelt voor liefst vijftien procent mee in de transfersom. Dat is natuurlijk best lekker allemaal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >