Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Barcelona stelde Frenkie een basisplaats in het verschiet

We zagen de altijd goedlachse Frenkie de Jong woensdag sportpark De Toekomst verlaten met gezicht vol opluchting. Hij liet zich zelfs al feliciteren. Hij wist dat er handtekeningen gezet gingen worden.

24 januari 2019 - 06:06
Frenkie-1200-reactie
Hoe snel wordt Frenkie belangrijk in Camp Nou? © Pro Shots

Frenkie speelt vanaf komend seizoen in Camp Nou en wordt ploeggenoot van Lionel Messi, Luis Suarez en Sergio Busquets. Het is allemaal wat! Een prachtige uitdaging, al benadrukt de hoofdpersoon in kwestie dat hij op dit moment vooral uitdaging ziet in het veroveren van de landstitel met Ajax.
 
Dat laatste is mooi en vooral waar. Toch kon Frenkie er natuurlijk niet onderuit om kort vooruit te kijken op de dingen die volgend seizoen komen gaan. Wat wordt zijn rol in Spanje?

“Mij is geschetst dat ik een goede kans op een basisplaats heb,” reageert Frenkie in het Algemeen Dagblad. “Die kunnen ze natuurlijk niet garanderen en ik zal er keihard voor moeten knokken. Kijk, Busquets staat daar op de nummer-zes positie. Het zou nogal raar zijn als ik nu ga zeggen: ik ga de beste verdedigende middenvelder even uit de basis spelen.”
 
Busquets zal inderdaad niet snel wijken en dat hoeft ook helemaal niet. Er zijn meer plekken te verdelen op het middenrif van Barca en daar is ook met de middenvelder over gesproken. “Ze zien mij ook meer voor de twee andere posities op het middenveld,” weet Frenkie, die uitkijkt naar spelen met Lionel Messi. “Voor mij wordt dat wel heel bijzonder, maar ik moet ook niet als een soort toerist naar hem gaan kijken.”

Ook aardig: volgens het AD ontving Frenkie op zijn mobieltje al een berichtje van Suarez. De tekst? "Ik ben heel blij dat je voor ons hebt gekozen. Laat maar weten als ik je ergens mee kan helpen."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >