Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 13: Vol vertrouwen, hongerig en ambitieus

Ajax hervat de competitie zondag tegen Heerenveen. De Ajacieden strijden op drie fronten. Dat is mooi, maar uiteindelijk draait het om het winnen van tastbare prijzen. In Ajax Life 13 blikken we vooruit op het vervolg van de spannende titelstrijd.

17 januari 2019 - 13:41
cover-ajax-life-13-1200
Het gaat weer beginnen! © Ajax Life

Natuurlijk werkte Ajax een heerlijk trainingskamp af in Amerika. Uitstekende faciliteiten, lekker weertje, geen serieuze blessures en tegenstanders die in oefenduels goed partij gaven. Dat de Ajacieden direct na de laatste wedstrijd terugvlogen om de laatste trainingsweek richting competitiehervatting optimaal te benutten, tekent de dadendrang van de ploeg.

Velen verwachten dat de titelrace ongekend spannend zal blijven. Wellicht zelfs tot de laatste speeldag. Op papier heeft Ajax alles in eigen hand. Het grootste vraagteken in deze transfermaand is of er nog spelers tegen astronomische bedragen gaan vertrekken, zoals David Neres. In ons opiniestuk leggen we uit waarom de transfermarkt in januari Ajax’ lastigste tegenstander is.

Iemand die zeker nog niet klaar zegt te zijn bij Ajax is Noussair Mazraoui. De rechtsback blikt na het jaar van zijn doorbraak in een uitgebreid interview vooruit op het kalenderjaar 2019. Hoe kijkt hij naar de terugkeer van ploeggenoot en concurrent Joël Veltman en de eerste buitenlandse interesse in zijn persoontje?

Verder staan we uitgebreid stil bij de opening van het nieuwe supportershome, dat zondag vier uur voor de aftrap van Ajax - Heerenveen voor de Ajaxmassa zijn deuren opent. Vier jaar nadat een brand het vorige onderkomen verwoestte kan iedere Ajacied (jong en oud) nu met eigen ogen een kijkje komen nemen in het nieuwe honk.

Uiteraard werpt de klassieker van 27 januari in De Kuip zijn schaduw vooruit. Wist je dat SV Ajax ruim zeshonderd leden in Rotterdam telt? Wij spraken drie van hen over de rivaliteit. Verder belicht David Endt een speciaal shirt dat Gerald Sibon droeg tijdens de klassieker van 1996/1997 en kijken we naar beide klassiekers in onze historische rubriek Vergeten Seizoen 1978/1979.

Overigens biedt de klassieker leden van Ajax Jonge Schare de kans om een dagje met de Ajax Life-redactie mee te lopen als Dapp’re Schrijver. Degene die het beste wedstrijdverslag van de klassieker schrijft, zit tijdens Ajax - Fortuna Sittard op de perstribune en bezoekt daarna de persconferentie van Erik ten Hag of interviewt een Ajacied in de mixed zone.

Verder staan we kort stil bij het Ajax Life Zaalvoetbaltoernooi en de nieuwjaarsreceptie waarbij we enkele vrijwilligers van SV Ajax in het zonnetje zetten.

Wil jij onze verhalen lezen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij SV Ajax. Onze krant Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van SV Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >