Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 12: Ajax goes USA

Ajax verblijft de komende week in Amerika, waar de club stevig voet aan de grond wil zetten. We maakten daarom een special over Ajax in 'het beloofde land'.

04 januari 2019 - 08:41

Op de cover van onze nieuwe krant zien we Mount Rushmore. De gezichten van de Amerikaanse presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt en Abraham Lincoln zijn vervangen door die van Daley Blind, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt. 

Ajax wil structureel aanhaken bij de Europese top en moet daarvoor internationale inkomstenbronnen aanboren. Na China, Japan en Australië is de tijd rijp voor een Amerikaans avontuur.

We spraken uitgebreid met Ajax' huidige commercieel directeur Menno Geelen over het zichtbaar zijn in Amerika. "Als we iets doen, doen we het goed," aldus Geelen die in een groot verhaal uit de doeken doet waarom het voor Ajax belangrijk is dat ze in Amerika kennismaken met de club.

In onze special spreken we ook met oud-Ajacied John O'Brien (41). Als Ajax komende week in Florida verblijft om zich voor te bereiden op de tweede seizoenhelft, is O'Brien ook van de partij. Hij speelt voor het eerst sinds 2005 weer een paar potjes in het Ajaxtenue, samen met Edwin van der Sar, Mario Melchiot, Aron Winter en Richard Witschge komt hij uit voor de Ajax Legends. Als iemand de ontwikkeling van het Amerikaanse voetbal kan samenvatten, is dat O'Brien wel!

Bij Ajax pendelt momenteel een Amerikaanse jongeling tussen Ajax onder 19 en Jong Ajax. We hebben het over jeugdinternational Sergino Dest (18). De tiener tekende recentelijk zijn eerste contract in Amsterdam en kan op de vleugels als verdediger en als aanvaller uit de voeten. Tijd voor een goed gesprek met de ambitieuze Amerikaan.

Verder lees je over de gemiste kansen van Ajax Orlando, het verhaal van Ajax' eerste Amerikaanse avontuur. Er zijn echter meer verhalen te vertellen! Menno Pot schreef een tof stuk over Ajax USA: een curieus verhaal van een kleine Amerikaanse internetpionier die het internet eerder veroverde dan Ajax zelf.

Dit en natuurlijk nog veel meer in Ajax Life 12, die vrijdag op de deurmat valt!

Wil jij deze verhalen lezen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij SV Ajax. Onze krant Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van SV Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >