Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax heeft weer een Traoré te pakken!

Het hing al in de lucht, maar nu is het officieel. Ajax heeft overeenstemming bereikt met Lassina Traoré. De zeventienjarige spits komt over vanuit de jeugd van Ajax Cape Town en tekent een contract tot de zomer van 2022.

04 januari 2019 - 14:13
lassane1200
Lassina liep vorig jaar al stage bij Ajax en maakte indruk. © Ajax Images

In het voorjaar van 2018 liep de Burkinees stage bij Ajax, waarbij hij een goede indruk achterliet. Ajax Cape Town bracht het nieuws eerder al, maar die berichtgeving werd plots weer verwijderd. Het was een voorbode van wat vandaag dus officieel is geworden.

De aanvaller wordt 12 januari achttien jaar en sluit tijdens het trainingskamp van Ajax in Florida aan bij de selectie van Erik ten Hag.

Traoré maakte alles bij elkaar zo’n twee jaar deel uit van de opleiding in Kaapstad. Ajax Cape Town plukte hem weg uit Burkina Faso. De naam Traoré in combinatie met dit land doet natuurlijk denken aan Bertrand Traoré, die in 2016/2017 op huurbasis voor Ajax voetbalde.

Het is geen toeval dat Lassina en Bertrand dezelfde achternaam hebben, want ze zijn inderdaad familie. Neefjes om precies te zijn. Wie weet treedt Lassina in de voetsporen van Bertrand en haalt hij ook echt het eerste. Dat blijft natuurlijk altijd afwachten. Er lijkt bij Ajax in ieder geval vertrouwen in zijn talent, want er staan op zich al genoeg spitsen onder contract.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >