Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onderneemt actie tegen zwarthandel kaarten Real-thuis

Er is sprake van zwarthandel in kaarten voor Ajax - Real Madrid en dat is strafbaar. De wedstrijd is uiteraard stijf uitverkocht, maar toch worden er nog kaarten aangeboden. Kijk uit wat je doet.

18 januari 2019 - 14:43
zwarthandel-1200-real
Zwarthandel is Ajax een doorn in het oog. © De Brouwer

Leden van SV Ajax kochten donderdag de laatste kaarten (tussen de 4000 en 5000), waarna de club bekend kon maken dat het stadion uitverkocht is. Eerder kwamen natuurlijk de houders van een seizoenkaart al aan de beurt. Wie slechts een gewone clubcard heeft, grijpt mis.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen misbruik maken van het hebben van een kaartje door deze op Marktplaats aan te bieden. Toch gebeurt dit wel. Helaas.

Ook zijn er verschillende ticketbureaus, zoals Viagogo en Ticketswap, die kaarten hebben, maar ook deze partijen handelen illegaal. De prijs van deze kaarten ligt, net als die via Marktplaats, een stuk hoger dan de prijzen die Ajax tijdens de eigen verkoop vroeg. Daarbij is het zelfs de vraag of kopers niet worden opgelicht, dus pas op!

Het betreurt Ajax dat sommige mensen over de rug van Ajacieden geld willen verdienen door een goedkoop kaartje te scoren en vervolgens voor het dubbele aan te bieden op Marktplaats. Doorverkoop is Ajax een doorn in het oog en bovendien niet toegestaan.

De club benadrukt desgevraagd nogmaals dat zwarthandel strafbaar is. En als iets strafbaar is, wordt er actie ondernomen. Vraag dit maar na bij mensen die eerder kaartjes op Marktplaats zetten, maar nu een stadionverbod hebben en niet meer welkom zijn. Ook een boete van 450 euro valt op de deurmat. De voorbeelden zijn legio.

Koop ook vooral geen kaartje via de zwarte markt, want de kans is aanwezig dat dit kaartje wordt geblokkeerd. Ook hiervan zijn ons genoeg voorbeelden bekend. Wie met een tweedehands kaartje naar het stadion komt, loopt een zeer groot risico om bij de ingang te worden geweigerd. Daar sta je dan met je veel te dure kaartje. Doe het jezelf niet aan. 

We zagen de laatste jaren veel te vaak: Ajaxsupporters die een kaartje kopen en dan direct en voor extreem hoge prijzen doorverkopen via Marktplaats, onder het mom dat ‘ze toch plots niet kunnen’. Deze mensen moeten even goed nadenken of ze wel een echte Ajacied zijn…

De wedstrijd wordt door Ajax ook uitgezonden op een groot scherm in de Ziggo Dome, inclusief een voorprogramma met tal van artiesten. Het kan een goed alternatief zijn als je naast een stadionkaartje hebt gegrepen. Klik hier voor alle informatie!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >