Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
[

Ajax wint met vallen en opstaan van Fortuna Sittard

Het was niet groots, het was niet sprankelend, maar Ajax is wel drie punten rijker. Je kunt in die zin stellen dat aan de opdracht werd voldaan. En zeker na de nederlaag tegen PSV was er geen andere optie dan winnen. Wel ging het tegen Fortuna Sittard (0-2) stukken moeilijker dan verwacht.

30 september 2018 - 09:53
fotoscar-2

Fortuna is geen hoogvlieger en dat geeft niets. Als je de ambities en kwaliteit van Ajax hiernaast legt, verwacht je geen moeilijke avond in Sittard. Het was uiteindelijk echter mede aan Andre Onana te danken dat de drie punten werden meegenomen naar Amsterdam.

Het is nooit een goed teken als de keeper een belangrijke rol speelt. Gelukkig werd 'als vanouds' de nul gehouden en werd er op de ranglijst geen verdere schade opgelopen, ondanks wat geïncasseerde tikjes hier en daar. Opvallend waren wel de vele glijpartijen van de Ajacieden.

Het was alsof aan de gladde linkerkant van het veld een bananenschil was neergelegd, waar slechts de Ajacieden over uitgleden. De Fortunezen leken er amper tot geen last van te hebben, aangezien zijn niet de hele tijd op hun kont gleden. We kunnen er achteraf tenminste om lachen.

De foto's zijn van Pro Shots en De Brouwer.

Voor of na het foto's kijken kun je stemmen op onze verkiezing Ajacied van de Wedstrijd. Dit kan na iedere wedstrijd en dus ook na het treffen met Fortuna Sittard. Kies jij voor Onana of ga je toch voor een andere Ajaxspeler? Stemmen doe je hier!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >