Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech sluit rugnummergate af, maar vergeet akkefietje niet

Als iemand het momenteel naar zijn zin heeft bij Ajax dan is het Hakim Ziyech. Ook met rugnummer 22 voetbalt de spelmaker met groot plezier, maar de manier waarop hij zijn nummer 10 kwijtraakte, zorgde toch voor een vies nasmaakje.

05 september 2018 - 10:39
ziyech-1200
Ziyech voelt met Tadic een bijzondere klik. © Ajax Images

Eén misverstand moet gelijk uit de wereld: het gaat Ziyech niet eens om het nummer, zo legt hij uit in gesprek met Voetbal International. “Het is maar een getal, maar het gaat om de manier waarop het is gegaan. Dat zal ik niet vergeten.”

In de onderhandelingen met Dusan Tadic beloofde directeur spelersbeleid Marc Overmars de Serviër het shirt met rugnummer 10. Die gedachte was niet eens heel vreemd, want de hele wereld ging er op dat moment vanuit dat Ziyech Amsterdam de rug zou toekeren.

Dat gebeurde niet. Ziyech bleef bij Ajax en dus had Overmars een vervelende boodschap voor Ziyech. Een slechtnieuwsgesprek dat hij volgens Ziyech nogal voor zich uitschoof, zo blijkt uit de woorden van de aanvallende middenvelder.

“We waren in Engeland geweest. De hele week op trainingskamp. Tadic was al een paar weken eerder aangetrokken. Er waren volgens mij genoeg momenten waarop het me kon worden verteld, maar dat gebeurde niet,” memoreert Ziyech.

“Toen we net terug waren in Nederland, ging ik naar de kapper. Toen zag ik dat ik een gemiste oproep van Overmars had. Hij stuurde ook een bericht dat ik hem moest bellen. Dat deed ik, waarop hij zei dat hij een probleem had en mijn nummer aan Tadic had beloofd.”

Die wijze van communiceren schoot Ziyech in het verkeerde keelgat. “Het stak me zo hoe het verliep. Waarom is me dit niet in alle rust even uitgelegd in Engeland? En weet je, als het op een normale manier was gegaan, dan had ik het ook helemaal niet erg gevonden. Maar op deze manier gaf het me een heel vervelend gevoel. Dat heb ik ook eerlijk kenbaar gemaakt.”

Ziyech kijkt Tadic totaal niet aan op het hele gebeuren en heeft er ook helemaal niet met hem over gesproken. “Dusan is een heel prettige jongen en ik neem hem echt totaal niets kwalijk. Het nummer is aan hem beloofd, wat kan hij er nou aan doen dat Ajax zo handelt? Dusan is een goede gast, maar ook een geweldige voetballer. De klik die ik met hem voel, ik zeg je, die heb ik in mijn leven nog nooit met een medespeler gehad.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >