Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech scoort, Mazraoui debuteert en Onana incasseert

De meeste ogen gaan natuurlijk uit naar het Nederlands elftal, maar er worden nog meer interlands gevoetbald. Bijvoorbeeld in Afrika. Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui waren met Marokko te sterk voor Malawi (3-0), terwijl Andre Onana plaatsnam onder de lat bij Kameroen.

09 september 2018 - 11:14
ziyechcar
Na een teleurstellend WK heeft Ziyech nu waarde voor Marokko. © Pro Shots

Aangezien het WK achter de rug is, richten de nationale ploegen zich weer op het eigen continent. Bij ons begint een lang traject richting het EK 2020, een stukje zuidwaarts is een vervolg gegeven aan de kwalificatie voor de Afrika Cup van 2019.

Marokko boekte broodnodige winst, dankzij een aanzet van Ziyech. De spelmaker van Ajax wist binnen twee minuten het net te vinden. Er ging een knappe individuele actie aan vooraf. Ziyech pikte de bal halverwege het veld op, perste er een flinke versnelling uit en rondde vervolgens af vanuit een moeilijke hoek.

De overige twee doelpunten werden gemaakt door Youssef En-Nesyri. De veilige marge betekende dat bondscoach Hervé Renard iets verder kon denken dan alleen deze wedstrijd. Dit betekende tijd voor het debuut van Mazraoui, waarmee zijn keuze voor Marokko definitief werd. Oranje zat nog op het vinkentouw, maar zijn voorkeur ging uit naar de Atlas Leeuwen.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1038520938147586048

Grappig genoeg maakt Marokko deel uit van dezelfde kwalificatiegroep als Kameroen. Alleen is Kameroen al zeker van plaatsing omdat het organisator is van het eindtoernooi. Desondanks zullen Clarence Seedorf en Patrick Kluivert bij hun debuut vast gehoopt hebben op meer dan 1-1 tegen de Comoren.

De Kameroeners kwamen zelfs op achterstand – doelman Onana kon hier niets tegen beginnen – maar in de slotfase werd gelukkig nog een puntje veilig gesteld. De Ontembare Leeuwen doen gewoon mee aan de kwalificatie zodat dit tenminste nog een beetje overzichtelijk blijft.

Er is alleen dus nog wel flink wat werk aan de winkel voor het nieuwe trainersduo.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >