Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ziyech is en blijft 'gewoon' speler van Ajax

We hadden lange tijd niet gedacht dat we dit nieuws konden melden, maar we kunnen het mooi wel: de transfermarkt is gesloten en Hakim Ziyech is nog altijd speler van Ajax! Dit betekent dat de spelmaker nog minimaal tot de winterstop valt te bewonderen in de Johan Cruijff Arena.

01 september 2018 - 00:01
UsershyraProjectsajax_dataimagescb6c5d27a511b519eb2532fa4ba4e8c2_normal

Ziyech vertelde tegen het einde van vorig seizoen dat hij was uitgeleerd in de eredivisie en had zijn zinnen duidelijk op een transfer gezet. Er werden hierover zelfs afspraken met Ajax gemaakt. De speler voegde hier wel altijd een belangrijke voorwaarde aan toe: het totale plaatje moet kloppen.

Blijkbaar voltrok het ideale scenario zich deze zomer niet. AS Roma was even concreet en bracht zelfs een bod uit, maar de club schrok zo van de reactie van Ajax dat het nooit meer iets van zich liet horen. De verkopende club mag natuurlijk ook iets vinden van het ideale plaatje. 

Ondanks de transferperikelen meldde Ziyech zich na het WK-avontuur met Marokko weer bij Ajax. De creatieveling deed niet moeilijk en zette zich ook onder rugnummer 22 volle bak in voor de club, zoals iedereen kon zien tijdens de eerste duels van het seizoen en met name de belangrijke potjes in de voorronde.

Onder aanvoering van Ziyech kwalificeerde Ajax zich voor de Champions League, waarin het na de loting serieus lijkt te gaan voetballen om de tweede plek in groep E. Zo werd het plaatje bij Ajax in feite steeds idealer voor zowel Ziyech als de club, want je verkoopt je beste spelers natuurlijk liever niet. 

Ziyech maakt al de hele zomer een wat vrolijke, lossere indruk in zijn Ajaxshirt dan vorig seizoen het geval was. Er was toen veel gemor en gezeur, maar een paar maanden later wordt diezelfde Ziyech toegezongen vanaf de tribunes en krijgt hij een staande ovatie als-ie wordt gewisseld.

Ajax en Ziyech lijken zo blij met elkaar dat wordt gesproken over het verlengen van zijn huidige contract. Dit contract loopt tot de zomer van 2021. Dit is geen garantie dat Ziyech nog een paar seizoenen blijft. Je moet het zien als een blijk van waardering vanuit de club, die met Daley Blind en Dusan Tadic grootverdieners naar Amsterdam haalde en ook Ziyech wil belonen met salarisverhoging.

Wie weet horen we spoedig meer!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin. Nu inclusief Ajax-mondkapje (t.w.v. 6,95 euro).

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >