Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vitesse doet na Ajax-thuis aangifte tegen eigen supporters

Vitesse is zondag ernstig in verlegenheid gebracht door een groepje supporters dat moeite had om zich netjes te gedragen. Het feit dat tegen Ajax werd gevoetbald, was reden om antisemitische liedjes te zingen. Dit gedrag pikt de club niet.

04 september 2018 - 10:23
vitessenieuwesite
De Arnhem Ultra's beleefden op alle vlakken een zware zondag. © Pro Shots

Het zingen van de liedjes vond niet zozeer plaats in het stadion – de Arnhem Ultra’s waren dankzij twee vlotte goals al snel stil – maar tijdens een looptochtje naar de ingang. Het gaat te ver om het een entrada te noemen, al had het er iets van weg.

“Alle Joden aan het gas,” was onder meer hoorbaar. Een en ander is ook vastgelegd op video. Het is goed om te zien dat Vitesse de kwestie hoog opneemt en niet te beroerd is om zijn eigen supporters aan te spreken op wangedrag. “Dit is ongehoord,” stelt een woordvoerder tegenover De Gelderlander.

https://twitter.com/javans73/status/1036291588035694594?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1036291588035694594&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ajaxlife.nl%2Fupdates%2Fvitesse-doet-na-ajax-thuis-aangifte-tegen-eigen-supporters-vitaja-1819

Ook het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft aangifte gedaan, zodat de zaak nu bij het Openbaar Ministerie ligt. Vitesse moest na de vorige thuiswedstrijd tegen Ajax ook al aangifte doen. De club moest toen door het stof omdat er oerwoudgeluiden werden gemaakt naar Andre Onana.

“Het ging om een stuk of tien man. Maar dat zijn er tien te veel. Vitesse tolereert dit gedrag niet,” vertelde directeur Joost de Wit toen. Vitesse bood zijn excuses aan, die werden door Onana geaccepteerd.

En nu dit dus weer. Het is allemaal totaal overbodig natuurlijk, maar ja. Op een of andere manier maakt een bezoek van Ajax op het veld en Ajacieden in het uitvak iedere keer weer van alles los. Gelukkig werd dit keer tenminste met 4-0 gewonnen en doet de club Vitesse wat het helaas moet doen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >