Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf zaken die ons opvielen tijdens Fortuna Sittard - Ajax

Ajax heeft de volle buit meegenomen in Sittard. De Amsterdammers hadden geen eenvoudig avondje maar wonnen wel met 2-0 dankzij treffers van Kasper Dolberg en Hakim Ziyech. Vijf zaken die ons opvielen in Noord-Limburg.

29 september 2018 - 22:47
1200-for
De drie punten gaan mee naar Amsterdam. © Pro Shots

Een ‘Europees’ zaterdagavondje
Natuurlijk is de grap snel gemaakt dat je in de buurt van de Duitse een Belgische grens al snel een Europees avondje beleeft in Sittard, maar met de vlaggetjes vooraf, begeleid door het Slavenkoor en gezang, waanden we ons een tel op een Europees zaterdagavondje.

Glibberende Ajacieden
In de eerste helft zagen we in het openingskwartier Dusan Tadic (meerdere keren) en Lasse Schöne uitglijden. In de tweede helft zagen we het ook bij Hakim Ziyech, Carel Eiting en Noussair Mazraoui. Terecht of niet, het zijn altijd van die momenten dat je terugdenkt aan wijlen materiaalman Sjakie Wolfs die de Ajacieden op gevoel en met ervaring altijd met het juiste schoeisel de mat liet betreden.   

Onana houdt Ajax op de been
Ajax was voor rust de dominerende ploeg. De Amsterdammers waren echter vooral gevaarlijk via afstandsschoten van Ziyech en Matthijs de Ligt. David Neres een opgelegde kans toen Ziyech hem bij de tweede paal bereikte, maar de Braziliaan de bal totaal verkeerd raakte.

De snelle en soms gevaarlijke omschakelmomenten van de thuisploeg resulteerden in de slotminuut van de eerste helft in de beste kans van de wedstrijd. Een afvallende bal belandde voor de voeten van El Messaoudi. De middenvelder schoot op het Ajaxdoel, maar Andre Onana pareerde de bal met zijn voet met een katachtige reflex op de doellijn en hield zijn ploeg zo op de been.

Een kwartier voor tijd frommelde de Kameroener een geplaatst afstandsschot van Novakovich uit het doel en een minuut later moest hij opnieuw in actie komen in een fase waarin Ajax de controle een paar minuten kwijt was.     

Dolberg breekt de ban
Veel speelminuten maakte de door blessure geteisterde Kasper Dolberg dit seizoen nog niet, maar de Deen was in Sittard wel goed voor de belangrijke openingswedstrijd. Waar Klaas Jan Huntelaar in de eerste helft vocht met de bal, zichzelf en zijn tegenstanders, brak de Deen de ban. Ten Hag greep in de rust in en wisselde Huntelaar voor de fanatiek door de meegereisde aanhang toegezongen Dolberg. Die had op zijn beurt vier minuten nodig om de bal in het netje te leggen. De bal belandde met wat geluk voor zijn voeten, waarna de spits de bal koel en rustig door de benen van doelman Koselev schoot.    

Een koele ontvangst op een heet avondje
Ajax had het bij vlagen moeilijk in Sittard. De fanatieke aanhang van de thuisploeg was het lang niet altijd eens met de beslissingen van scheidsrechter Pol van Boekel en dat resulteerde in een bij vlagen heet avondje waarbij ook op het veld de vlam in de pan sloeg. Vlak voor tijd legde de scheidsrechter het spel zelfs kortstondig stil omdat er bekertjes bier op het veld werden gegooid door het thuispubliek.

Zo heet als het er op de tribune soms aan toe ging, zo koel was de ontvangst van Perr Schuurs. Zijn rentree in het stadion leverde hem amper applaus op. Sterker, het meeste applaus kwam uit het Amsterdamse uitvak toen de Limburger mocht warmlopen in het stadion waar hij vorig seizoen furore maakte en promotie naar de eredivisie realiseerde. Tot speelminuten kwam het ook niet, omdat de teruggekeerde Matthijs de Ligt zich in Sittard prima staande hield.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >