Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa komt naast CL en EL weer met derde toernooi

De tijden van vroeger keren wellicht terug. Je had in een steeds verder verleden de Europacup I, Europacup II en Europacup III en de Uefa is van plan met ingang van seizoen 2021/2022 weer een derde Europees toernooi te introduceren.

11 september 2018 - 11:12
uefacar
Er zijn verder nog weinig details bekend over het nieuwe toernooi. © Sjoerd Tullenaar

Waarom met ingang van de zomer van 2021? Omdat er voor die tijd nieuwe afspraken gemaakt moeten worden met tv-zenders. Het huidige contract loopt dan af en dit biedt ruimte voor veranderingen, zoals een derde toernooi.

Het nieuws werd bevestigd tijdens een bijeenkomst van de ECA, in het Kroatische Split. Edwin van der Sar is namens Ajax van de partij bij deze bijeenkomst van voetbalclubs van over heel Europa. Sar zit zelfs in het bestuur van deze belangenorganisatie.

De Champions League en Europa League blijven bestaan, dit toernooi moet als een extraatje dienen. De precieze opzet is nog een beetje onduidelijk, maar er gaat al een tijdje rond dat er voortaan drie toernooien komen met 32 clubs.

Dit maakt dan in totaal 96 clubs, terwijl er nu ‘slechts’ 80 ploegen meedoen verspreid over twee toernooien. We hoorden echter ook opmerken dat het derde toernooi vooral is bedoeld om kleine landen een grotere kans te geven om een groepsfase te bereiken.

Er valt nog weinig te zeggen over het perspectief voor Nederlandse clubs en Ajax in het bijzonder, maar feit is dus dat er weer een derde toernooi komt. Er is slechts nog goedkeuring nodig van het uitvoerend comité van de Europese voetbalbond.

De laatste keer dat er Europees werd gevoetbald verspreid over drie toernooien was in het seizoen 1998/1999.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >