Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tof! Tagliafico eventjes aanvoerder van Argentinië

De transfer naar Ajax heeft voor Nicolas Tagliafico werkelijk waar prima uitgepakt. De Argentijn was vanaf het eerste moment onbetwist basisspeler, ging mee naar het WK en is nu zelfs eventjes aanvoerder.

06 september 2018 - 10:34
tagliaficowide
Gaaf hoor, Tagliafico mag bij Argentinië gewoon de band dragen. © Pro Shots

Ook voor de nationale ploeg van Argentinië staan oefenpotjes op het programma en omdat Lionel Messi niet van de partij is, moest er een nieuwe aanvoerder worden gevonden. De keuze viel op Tagliafico.

De Ajacied is een van de weinige spelers die na een teleurstellend WK – uitschakeling in de achtste finales tegen latere kampioen Frankrijk – niet onder vuur kwam te liggen. En bovendien is Messi dus niet van de partij, dat scheelt ook wel.

De tijdelijke bondscoaches Lionel Scaloni en Pablo Aimar weten dat Tagliafico bij zijn club Independiente ook al aanvoerder was, iets wat ongetwijfeld mee zal spelen bij hun besluit om de band aan de linksback te gunnen.

Toch blijft het bijzonder dat de 26-jarige Tagliafico binnen tien interlands is uitgegroeid tot ‘capitano’ van ‘La Albiceleste’. Het zorgt er ook ongetwijfeld voor dat de speler van Ajax nog meer in de belangstelling komt te staan.

Het contract van Tagliafico loopt tot de zomer van 2022. Als er clubs zijn die belangstelling tonen, kan Marc Overmars er bij het bepalen van de vraagprijs op wijzen dat we het hier wel hebben over de aanvoerder van Argentinië. Ook al was het in oefenpotjes tegen Guatemala en Colombia.

Soms moet je dingen gewoon iets naar boven afronden.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >