Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Toch puntje voor Ajax Vrouwen na achterstand tegen ADO

Het is misschien beter als de mannen het voorbeeld van Ajax Vrouwen niet te ver volgen. De eerste wedstrijd in de hoofdfase van de Champions League werd gewonnen, maar het eerste optreden erna resulteerde in puntenverlies. En dat is niet de bedoeling.

17 september 2018 - 11:05
vrouwencar
Ajax Vrouwen blijft koploper, maar met minimaal verschil. © Sjoerd Tullenaar

Ajax Vrouwen keek na zo’n halfuur spelen tegen een achterstand aan van 2-0, maar besloot dat het daarna genoeg was voor ADO Den Haag. Linda Bakker bekroonde de inhaalrace in blessuretijd, door de gelijkmaker aan te tekenen.

Het andere Ajaxdoelpunt kwam op naam van Marjolijn van den Bighelaar. Die viel al één minuut na het tweede doelpunt van ADO, waardoor de marge slechts heel eventjes twee bedroeg. Het had misschien zelfs anders kunnen lopen.

Ellen Jansen werd na een minuut of tien onderuit gehaald in de vijandelijke zestien, maar de scheidsrechter weigerde een penalty te geven. En er was geen VAR aanwezig. Een kans om al vroeg op gelijke hoogte te komen, bleef daardoor uit.

Gelukkig legde de ploeg van Benno Nihom alsnog beslag op een puntje, waardoor de ongeslagen status intact blijft. De trainer stond naderhand met gemengde gevoelens. “Ik ben blij met het punt, maar niet blij met wat we hebben laten zien. We hebben drukke weken achter de rug. Toch hoopte ik ook dat er we iets anders mee zouden omgaan.”

Ajax Vrouwen blijft voorlopig koploper omdat het de enige ploeg is die na twee wedstrijden op vier punten staat, maar de winnaar van Heerenveen – Excelsior/Barendrecht kan er nog voorbij.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >