Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tevreden Ten Hag: ‘Even genieten, zondag volgende uitdaging’

Ajax heeft al een grote stap gezet richting Europese overwintering. Ook Erik ten Hag beleefde tegen AEK Athene (3-0-winst) een ‘superavond’. "Hier mogen we van genieten, maar we moeten er niet te euforisch over doen."

20 september 2018 - 01:36
TenHag_AEK_1200
Ten hag beleefde net als veel Ajacieden een 'superavond'. © Pro Shots

De eerste groepswedstrijd winnen en alle thuiswedstrijden winnen. Die twee doelen stelde Erik ten Hag aan zijn selectie voorafgaand aan de eerste groepswedstrijd tegen AEK Athene. “Daar zijn we in geslaagd. De eerste stap is gezet. Ik denk dat iedereen een geweldige avond heeft beleefd. Met de Europese sfeer en er waren natuurlijk ook veel Griekse fans. Dan krijg je helemaal een mooie sfeer.”

De zege op de Griekse kampioen was verdiend, maar kwam volgens Ten Hag niet moeizaam tot stand. “We zaten vanaf de eerste minuut in de wedstrijd en speelden sterk tegen een goed georganiseerde tegenstander. De eerste helft was investeren. Ik vond ons goed in positiespel en in de omschakeling. De eerste helft lieten we wel twee counters toe en konden we zelf weinig creëren. Zij stonden erg goed georganiseerd. Dan moet je op je momenten wachten en als het kan scherp zijn en toeslaan. In de Champions League krijg je niet veel kansen.”

Ten Hag wees zijn spelers er in de rust op dat het speltempo nog iets hoger mocht en hij liet de ploeg in een iets andere en niet nader toegelichte veldbezetting beginnen. Het resulteerde in ieder geval in een snelle openingstreffer van Nico Tagliafico. “Daarna maken we de 2-0 en zit je op rozen. Dan is het zaak de nul te houden. Als het dan nog 3-0 wordt, mag je wel spreken van een superavond.”

Door het ontbreken van Matthijs de Ligt zakte Frenkie de Jong een linie terug. De vrijgekomen plek op het middenveld ging naar Carel Eiting en niet naar Donny van de Beek. “Met Carel in de ploeg wilden we van achteruit tempo maken. Dat type hadden we nodig om de muur te slechten. Donny is, net als alle bankzitters, supergemotiveerd en heeft antwoord gegeven op het veld. Het zit allemaal dicht bij elkaar. Het laat maar weer zien dat we meer dan elf basisspelers hebben.”

De belangrijke Europese driepunter mocht van Ten Hag best even inklinken. “Hier mogen we van genieten, maar we moeten er niet te euforisch over doen. Dat is nergens voor nodig. De Champions League vraagt mannelijk voetbal en honderd procent concentratie. We mogen tevreden zijn, maar moeten het ook weer snel laten zakken, want zondag wacht de volgende uitdaging,” blikte de winnende trainer al vooruit op de kraker tegen PSV in Eindhoven.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >