Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tete verkeert in Lyon in hetzelfde schuitje als bij Ajax

Kenny Tete heeft er weer twee interlands bij. Maar of hij komend weekeinde voetbalt bij zijn club? Dat is nog maar de vraag. De rechtsback is ook bij Olympique Lyon op het tweede plan beland. Net als voorheen bij Ajax.

10 september 2018 - 11:16
tetecar
Tete maakt in Frankrijk vooral minuten bij Oranje. © Pro Shots

De rechtsback staat er goed op bij Ronald Koeman, al kun je ook opmerken dat de bondscoach weinig andere keuzes heeft. Zo kon het gebeuren dat Tete tegen Frankrijk (2-1) een niet al te beste eerste helft afwerkte en zich na rust herpakte met een assist.

Tete is beter in verdedigen dan in aanvallen en dat is voor een rechtsachter helemaal niet gek, maar in Nederland verwachten we nog wel eens iets extra’s. Bijvoorbeeld in balbezit, ook van een verdediger. Dit kostte Tete bij Ajax zijn basisplaats.

Ondanks een goede start in Frankrijk moet Tete nu ook bij Lyon toekijken. “Het is lastig als je je goed voelt en teleurgesteld wordt. Om een of andere reden speel ik niet, meer kan ik ook niet zeggen,” deelt hij met Voetbal International.

“Ik blijf mijn best doen, het is een beetje dezelfde situatie als bij Ajax, ik blijf mijn best doen en ga ervoor. Het komt wel goed, zo niet… Het komt wel goed,” klinkt er wat twijfel door in de woorden van de 22-jarige Tete.

Tete behoorde vorig seizoen tot de vaste kern van Lyon, maar die tijd lijkt voorbij. “De trainer heeft niet echt gezegd waarom ik niet speel, ik heb geen duidelijke uitleg gehad. Ik hoef het ook allemaal niet meer te weten. Ik laat het op de training al weken zien, maar blijkbaar was het niet goed genoeg. Ik blijf gewoon doorgaan.”

Olympique Lyon startte zonder Tete met twee winstpartijen en twee verliesbeurten. Het bekleedt na vier wedstrijden de achtste plek in Ligue 1.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >