Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet dat spelers te snel eindpass willen geven

Ajax speelde tegen Fortuna Sittard niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar Erik ten Hag rondde de prestatie van zijn spelers naar boven af. Er werd kort voor het spelen van een grote Europese wedstrijd een overwinning geboekt (0-2) en dat lukt niet alle ploegen, dus prima.

30 september 2018 - 10:30
hagforcar
Ten Hag is blij dat Ajax in Sittard geen onnodige schade oploopt. © Pro Shots

Het was voor Ten Hag en Ajax zaak om drie punten aan het totaal toe te voegen, want na het verlies tegen PSV kan er geen enkele tegenvaller meer geïncasseerd worden. Het was een avond waarop Fortuna voor die tegenvaller had kunnen zorgen, maar uiteindelijk liep het met een sisser af.

“Het eerste uur stond het als een huis. Daarna gaat Fortuna Sittard opportunistisch voetballen en moeten wij het beter uitspelen. We kregen onvoorstelbare ruimtes aangeboden, waar we veel te weinig mee doen,” blikte Ten Hag terug op de negentig minuten die hij had zien ontvouwen.

De trainer deed zijn zegje in de microfoon van Fox Sports. De verslaggever van dienst vroeg zich af of het soms ontbrak aan een goede eindpass en kreeg gelijk van Ten Hag. “We speelden goed tot 'de zestien' en profiteerden ook wel van de ruimte die we krijgen, maar gingen te snel op zoek naar de eindpass.”

De openingstreffer van Kasper Dolberg was volgens Ten Hag een goed voorbeeld van niet meteen op zoek gaan naar een goal, maar eventjes uitstellen. “We hadden het al kunnen beslissen door die extra pass te nemen. Daar hebben we in de rust ook nadruk op gelegd. Toen lukte het direct: Ziyech en Tadic zorgden met een extra pass voor een extra verplaatsing en Dolberg maakte het af.”

Ondanks de marge van twee moest Andre Onana in de slotfase nog diverse keren in actie komen, zoals hij zijn ploeg op slag van rust ook al redde met een goede ingreep. Zonder scherpe keeper stond er misschien een andere uitslag op het bord. “Uiterst knap! Andre keepte een goede wedstrijd,” oordeelde Ten Hag.

Maar hoe kan het toch dat we het over de reddingen van Onana moeten hebben? “Je moet tijdens wedstrijden als deze alert blijven en niet gaan speculeren. Als het wel 1-2 wordt, kan het nog een gekke slotfase worden. Het zit toch in je achterhoofd dat er een grote, Europese wedstrijd aankomt. Je ziet veel ploegen punten verspelen rond Europese duels. Dat hebben wij gelukkig niet gedaan en daarvoor verdient de ploeg complimenten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >