Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil Dolberg tegen Te Werve verder in ritme laten komen

Ajax moet na de enorme zeperd bij PSV verder. De knop moet om, want woensdag spelen de mannen van Erik ten Hag het bekerduel met tweedeklasser Te Werve. Kasper Dolberg gaat die wedstrijd vrijwel zeker spelen, evenals Kostas Lamprou.

25 september 2018 - 10:34
dolberg-1200-1
Ten Hag stelt Dolberg vrijwel zeker op tegen Te Werve. © Pro Shots

Het zijn drukke weken voor de spelers van Ten Hag en je zou zeggen dat het bekerduel met Te Werve in die zin gelegen komt om wat spelers rust te gunnen. Bij Ajax TV hint de trainer daar ook wel op, al is de vraag of het een grote tombola wordt.

“Rust vind ik nooit het goede woord,” stelt de oefenmeester. “We bekijken individu voor individu wat het beste is. We moeten wel gewoon een sterk team neerzetten om een bekerronde verder te komen,” stelt de trainer die woensdag wel een rol lijkt te zien voor de zestienjarige Ryan Gravenberch.

Ook een basisplaats voor Dolberg lijkt een zekerheidje, als we luisteren naar Ten Hag. “Als hij goed uit de wedstrijd tegen PSV is gekomen, en dat lijkt zo te zijn, dan kan het goed dat hij woensdag start. Hij is via Jong Ajax en invalbeurten in zijn ritme aan het komen. Dat heeft hij ook nodig om die vijf procent die hij nog mist te dichten, zodat hij ook in grotere wedstrijden voor ons een rol kan spelen.”

Het is volgens Ten Hag zaak dat de spits snel het vertrouwen en zijn vorm terugvindt. “Je ziet zijn klasse. Dat hebben we nodig, dat heeft het team nodig,” stelt Ten Hag, die uitsluit dat Matthijs de Ligt woensdag een rol zal spelen. Wel verwacht hij dat zijn aanvoerder zaterdag inzetbaar is uit bij Fortuna Sittard.

Tegen Te Werve verdedigt Kostas Lamprou het doel, ook al is het niet zo dat Ten Hag de Griek daarbij bombardeert tot de vaste bekerkeeper. “Nee, dat doen wij niet, maar dat Kostas woensdag speeltijd krijgt, is wel aannemelijk.”

Het duel met Te Werve begint woensdag om 20.45 uur en wordt gespeeld op sportpark Duinwetering in Noordwijk. Christiaan Bax is de scheidsrechter die moet zorgen dat de boel op het veld ordentelijk verloopt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >