Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verwacht geen Griekse, tactische meesterzet

De intenties waarmee Ajax aan de aftrap verschijnt, zijn altijd duidelijk. Maar hoe zit dit met AEK Athene? De Grieken missen drie spelers vanwege een schorsing. Erik ten Hag denkt een duidelijk beeld te hebben wat hij van AEK kan verwachten.

18 september 2018 - 17:24
hagtaccar
Ten Hag denkt ongeveer te weten hoe AEK aantreedt. © Pro Shots

Net als de Ajacieden kwalificeerde AEK zich via de voorronde voor de groepfase van de Champions League, maar dit ging niet zonder slag of stoot. De Grieken incasseerden in het tweeluik met Vidi FC maar liefst drie rode kaarten.

Anastasios Bakasetas (grove tackle) zit woensdag zijn laatste wedstrijd schorsing uit, zijn kompaan in de aanval Marko Livaja (natrappen) en verdediger Hélder Lopes (kopstoot) zijn maar liefst vier wedstrijden geschorst.

“AEK liep tegen wat rode kaarten aan, maar desalniettemin hebben we een goed inzicht kunnen verkrijgen, denk ik,” stelt Ten Hag tegenover Ajax Life. “We steken daar veel moeite in en ik denk dat we goed op de hoogte zijn.”

Weet de trainer ook voor welke tactiek de Griekse kampioen kiest? Er gaan stemmen op dat er wordt gekozen om met drie centrale verdedigers te spelen. Als dit gebeurt, wordt dat de eerste keer in lange tijd.

“AEK speelt bijna altijd in dezelfde formatie en daarom verwacht ik geen tactische meesterzet, maar je moet er altijd op voorbereid zijn dat er een aanpassing kan gebeuren,” reageert Ten Hag.

“Het zijn normaal toch basisspelers die AEK nu mist. De trainer stelt ze tenminste altijd op, omdat hij denkt met hen te kunnen winnen. AEK heeft echter een brede kern en vast ook andere goede spelers. Ik weet niet voor welke opties AEK kiest, ik weet wel welke opties ze hebben.”

Ajax begint als favoriet aan het thuisduel met AEK, maar van gemakzucht is geen enkele sprake. “Wij denken echt niet dat we wel eventjes winnen. AEK is een geslepen ploeg, die weet waar het in Europa over gaat. Ze kennen de wetten van Europese wedstrijden. Het lukt AEK om geduld te bewaren en het resultaat bovenaan te zetten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >