Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verdedigt Blind tegenover 'zogenaamde experts'

De interlandweek verliep voor bijna alle Ajacieden bijzonder positief. Daley Blind vormt een uitzondering. De Ajacied kreeg het vanwege een ondermaats optreden zwaar te verduren. Veel te zwaar naar de smaak van Erik ten Hag.

14 september 2018 - 14:16
blindcar-1
Blind speelde in Kiev werkelijk waar uitstekend. © Pro Shots

Er ontstond een soort nationale discussie over de verdedigende capaciteiten van Blind, voor wiens terugkeer Ajax deze zomer nog 18 miljoen euro uittrok. Daley groeit in zijn rol binnen clubverband, maar bij Oranje ging het allemaal wat stroever.

“Blind kan niet verdedigen,” verkondigde Willem ten Hanegem en die stelling legde Fox Sports daarna een-op-een aan zijn kijkers voor. Dat ging een beetje erg ver allemaal, zo vindt ook Ten Hag.

“Het Nederlands elftal ligt altijd onder een vergrootglas en dat is ook logisch, maar ik deel de kritiek niet helemaal, nee. Het grootste gedeelte zelfs niet. Er wordt overdreven. Daley heeft al heel goede wedstrijden gespeeld en verdient meer respect,” stelt Ten Hag.

De trainer doet zijn uitspraken tijdens het persgesprek in aanloop naar het thuisduel van Ajax met FC Groningen. “Daley heeft bij Manchester United gespeeld en werd met Oranje derde van de wereld. Je wordt geen derde van de wereld als je niet kunt verdedigen.”

Blind werd bij Oranje eventjes ingezet op de linkerflank. Dat was inderdaad geen groot succes, maar Daley had bij Ajax juist laten zien daar wel degelijk uit de voeten te kunnen. “De beste positie van Daley is centraal, maar hij speelde in Kiev ook een tijdje op links en dat ging uitstekend. Toch gebruik ik hem liever in het centrum,” vervolgt Ten Hag.

De conclusie is voor Ten Hag in ieder geval duidelijk. “Het slaat nergens op wat zogenaamde kenners en experts beweren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >