Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over PSV-uit: ‘We hadden te veel zelfvertrouwen’

Erik ten Hag kijk tijdens de persconferentie richting Fortuna Sittard-uit desgevraagd vooral terug op het debacle in Eindhoven, waar Ajax er met 3-0 afging. De trainer keek in de spiegel en vertelde wat hij zag.

28 september 2018 - 13:26
hag-1200-3
Ten Hag hield ook zichzelf een spiegel voor na PSV-uit © Ajax Images

Ten Hag gaf maandag al via het eigen clubkanaal aan dat hij zichzelf en zijn spelers een spiegel had voorgehouden na de clash met PSV. Wat de trainer precies in die spiegel zag, bleef echter onduidelijk dus kreeg hij die vraag tijdens de persbabbel richting Fortuna-uit alsnog van alle kanten op zich afgevuurd.

“Je moet altijd in de spiegel kijken, want je bent als trainer verantwoordelijk voor het resultaat,” begon Ten Hag. “Mentaal had er wel het één en ander anders gekund. Wat? We maakten voor het eerst een tegenslag mee. We hadden de wedstrijd anders moeten aannemen. We hadden even te veel zelfvertrouwen en mochten wel wat weerbaarder zijn.”

“We maakten de tegenstander zelf sterk,” vervolgde Ten Hag zijn toelichting op vragen van onder meer Ajax Life. “Als wij de vrije mensen niet vinden, kan de tegenstander in de duels komen. Wij hadden de scherpte niet om de ruimtes te zien en om die te benutten. Die ruimte om te voetballen was er wel degelijk.”

'Mentaal had er wel het één en ander anders gekund in Eindhoven...'

Qua opstelling is Ten Hag nog altijd van mening dat hij het ook met de kennis van nu niet anders zou doen. “Dit was met het beschikbare materiaal de beste opstelling,” herhaalde de trainer nog maar eens, die desgevraagd ook stelde dat hij zo’n keuze tegen Bayern München ook zou aandurven, zou Matthijs de Ligt niet van de partij zijn geweest.

Gelukkig voor Ten Hag is zijn aanvoerder op de weg terug en als hij goed uit de vrijdagtraining komt, dan speelt de verdediger zaterdagavond gewoon tegen Fortuna Sittard.

De suggestie uit de zaal dat Max Wöber zou zijn afgeschreven wierp Ten Hag verre van zich. “Dat hoeft absoluut niet. Hij heeft de belangrijkste wedstrijd van Ajax (uit in Kiev) gewoon gespeeld,” beet de coach van zich af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >