Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag houdt zichzelf en spelers spiegel voor

Ajax kreeg zondag in het Philips Stadion een ongekende oorwassing toegediend door PSV. Bij rust was de eindstand van 3-0 al bereikt en die was zeker niet onverdiend. Erik ten Hag kijkt na de sportieve dreun terug op het duel.

25 september 2018 - 11:16
hag-1200-1
Ook Ten Hag wierp een blik in de spiegel, maar wat zag hij? © Ajax Images

“We hebben de wedstrijd met iedereen nagesproken en kritisch met elkaar geëvalueerd waar het is misgegaan,” stelt Ten Hag in gesprek met Ajax TV. “Dat moet je ook doen. Je moet man en paard noemen na een wedstrijd.”

Man en paard worden tegenover het clubkanaal niet genoemd, maar de trainer stelt ook naar zichzelf te hebben gekeken. “Als eerste kijk je als coach in de spiegel om daarna de dingen met je staf te delen. En we hebben de spelers ook zeker een spiegel voorgehouden.”

Jammer genoeg wordt er niet doorgevraagd op wat de trainer zag toen hij in de spiegel keek. Direct na PSV-uit gaf Ten Hag aan dat hij achteraf bekeken niks anders zou hebben gedaan. Daarom is het interessant om te weten welke conclusies de coach voor zichzelf heeft getrokken na een blik in de spiegel. Een vraag die we bij de eerstvolgende gelegenheid stellen.

Ook de spelers kregen een spiegel voorgehouden. Daar ging Ten Hag wat specifieker op in. “Er ging tegen PSV in de uitvoering nogal wat mis. Er lagen ruimtes om te voetballen, maar dan moet je dat ook wel doen,” aldus Ten Hag, die zijn ploeg nooit in zijn spel zag komen. “We kregen de ruimtes aangeboden, maar hebben daar onvoldoende van geprofiteerd.”

Een duidelijke conclusie tijdens PSV - Ajax was ook dat de Eindhovenaren er vol bovenop klapte, terwijl Ajax er op dat punt nauwelijks iets tegenover wist te stellen. Ten Hag had het ook gezien. “De passie was er bij PSV meer en dat kan niet. Dat mag niet gebeuren. Zeker niet in dit soort wedstrijden. Mede daardoor hadden we niet de scherpte om de juiste personen en ruimtes te vinden.”

Toch wil Ten Hag niet in een negatieve spiraal terecht komen. “Dit was een misstap, maar we moeten niet vergeten dat we al veel goede prestaties hebben geleverd. Een seizoen gaat nooit in een rechte lijn naar boven. Je hebt altijd wel een keer een mindere prestatie. Die hadden we duidelijk tegen PSV. Je weet dat het kan gebeuren, alleen kwam het op een heel vervelend moment.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >