Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag eist dat elftal hele wedstrijd hongerig blijft

Erik ten Hag was redelijk tevreden met het vertoonde spel tegen FC Groningen. Ondanks de 3-0-zege zag hij nog genoeg verbeterpunten. "We hadden te weinig mensen in de eindfase."

16 september 2018 - 09:20
TenHag_1200_800
Ten Hag was blij met de punten, maar tolereert geen verslapping.

Het goede gevoel behouden dat na de wedstrijden tegen Dinamo Kiev en Vitesse rond het elftal ontstond. Daar ging het Ten Hag vooral om voor het duel met de Groningers. “En dat is gelukt,” aldus de oefenmeester. “Ik denk dat we de draad goed hebben opgepakt tegen een compact, defensief en op de counter loerend Groningen.”

Ajax voetbalde goed, was dominant en veelal gevaarlijk via de vleugels of tussen de linies. “We speelden goed, tot twintig meter voor hun doel. We hadden te weinig mensen in de eindfase. Dat moeten we beter doen. Dat is de les die we moeten meenemen.”

Ten Hag zag zijn spits wederom twee treffers aan zijn totaal toevoegen. In de laatste drie eredivisieduels scoorde Huntelaar zes treffers. “Dat is voor een spits altijd lekker. We hadden de 2-0 al eerder moeten maken. Dan is de wedstrijd eerder dood en de tegenstander gebroken. Dat zag je.”

'Had dat wisselen niet eerder gekund? Nee'

Nadat Huntelaar zijn ploeg na ruim een uur spelen op een beslissende 2-0 had geschoten, wachtte Ten Hag tot het slotkwartier met wisselen. Hij bracht achtereenvolgens Carel Eiting (voor Lasse Schöne), Donny van de Beek (voor Dusan Tadic) en Zakaria Labyad (voor Hakim Ziyech).

Had dat met het oog op de wedstrijd tegen AEK Athene niet eerder gekund? “Nee,” aldus de winnende trainer tegenover Ajax Life. “Want je wilt de ploeg samen laten spelen. Automatismen creëren. Ik eiste in die periode een hoger tempo van mijn ploeg."

"Dat heb ik ze net verteld in de kleedkamer en dat zal ik ze morgen nog een keer duidelijk maken. We moeten hongerig blijven. We begonnen goed aan de wedstrijd, met heel veel ambitie en energie. Die energie moeten we de hele wedstrijd volhouden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >