Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag deelt lading complimenten uit aan Huntelaar

Elf wedstrijden, tien doelpunten. Dat zijn de mooie cijfers op het tussenrapport van Klaas Jan Huntelaar. Er werd de spits wel eens verweten dat hij te veel kansen miste, maar het is inmiddels weer volop raak. Erik ten Hag blaast de loftrompet.

17 september 2018 - 15:55
huntelaarcar
Huntelaar maakt op diverse manieren indruk op Ten Hag. © Pro Shots

Huntelaar wist ook tegen FC Groningen (3-0) weer twee keer het net te vinden. De laatste keer dat een spits erin slaagde om drie keer op rij minimaal twee keer te scoren was… Huntelaar in zijn eerste periode bij Ajax. ‘The Hunter’ heeft het vizier op scherp.

“Klaas Jan is in supervorm. Hij heeft een heel goede voorbereiding gedraaid en is topfit, dat zie je. Hij brengt ongelooflijk veel voor de ploeg. In het defensieve, maar ook in het vrijlopen. Alleen staat hij er uiteindelijk om goals te maken,” aldus Ten Hag bij Ajax TV.

“Ik heb het er begin dit seizoen met Klaas over gehad. Hij wil erg veel aan het team geven, maar uiteindelijk moet hij doelpunten maken en dat doet hij op dit moment,” vervolgt de trainer over zijn 35-jarige aanvaller.

“Klaas Jan kent alle slimmigheidjes. Hij is geslepen en gepokt en gemazeld. Hij heeft ervaring op Champions League-niveau en maakte tijdens zijn loopbaan alles mee. Maar zoals ik zei: uiteindelijk staat hij er om goals te maken. Het andere moet hij ook doen, maar een spits wordt afgerekend op zijn goals.”

Ten Hag denkt dat de bijdrage van Huntelaar – eerlijk is eerlijk: niet de rapste meer – door de buitenwereld nog wel eens wordt onderschat. “Klaas heeft een geweldig karakter en is een geweldige vent om in de groep te hebben.”

“Hij geeft energie aan de ploeg, dat is prachtig om te zien. En dat heeft deze groep ook nodig. Iedere ploeg zou zich zo’n spits en persoon als Klaas Jan wensen.”

Hopelijk blijven we met z'n allen zo positief over Huntelaar als voor Ajax deze week van de waarheid is afgerond.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >