Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Stroopwafels en andere zaken die opvielen bij Te Werve - Ajax

Hebben jullie ook zo'n trek gekregen in stroopwafels? Nou, wij wel! Die stroopwafels werden in Noordwijk vers gebakken terwijl Te Werve en Ajax een potje aan het voetballen waren. Uiteraard won Ajax en ging het simpel naar de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. Het werd 0-7.

26 september 2018 - 22:32
verslagcar
Het tweede optreden van Gravenberch in het eerste is een stuk leuker. © Pro Shots

Avond van eerste keren
Zo'n avondje bekeren tegen een clubje als Te Werve, dat uitkomt in de tweede klasse, is een mooie gelegenheid om een beetje door te wisselen. Het draaide in Noordwijk uit op een avond van eerste keren. Zo begon Perr Schuurs in de basis en scoorde hij ook gelijk, maar ook Mitchel Bakker en Noa Lang kunnen na woensdag zeggen dat ze het eerste elftal van Ajax hebben gehaald. Zakaria Labyad en Ryan Gravenberch konden dat al langer en zagen hun namen voor het eerst terug op het scorebord. Labyad kopte achterwaarts en zonder te kijken raak. Hij trof met een bekeken schot nog een tweede keer doel. Gravenberch is met zijn 16 jaar en 133 dagen vanaf nu de jongste doelpuntenmaker ooit van Ajax.

Lamprou draagt aanvoerdersband
Het dragen van de aanvoerdersband van Ajax is niet voor iedereen weggelegd. Het is een eer, iets om trots op te zijn en het zegt iets over je status als Ajacied. Het verbaasde dan ook veel supporters dat de band in Noordwijk om de arm van Kostas Lamprou zat. Niets ten nadele van de tweede keeper, die zijn werk prima doet en goed in de groep ligt, maar een clubjongen als Donny van de Beek werd gepasseerd. Lamprou was bij Jong Ajax al wel vaker aanvoerder en daar maakt het allemaal totaal niet uit, maar zelf zo'n simpel bekerpotje is bij het eerste elftal toch een ander verhaal. Dan zie je liever Van de Beek, zo viel duidelijk op te maken uit de reacties.

Uitwijken naar Noordwijk
We hebben het in dit verslag over Noordwijk, maar daar komt Te Werve toch niet vandaan? Klopt, de toevoeging HVV in de naam staat voor Haagse Voetbal Vereniging en de club is afkomstig uit Rijswijk. Het vormde ooit de bedrijfsploeg van Shell. Het sportpark aan het Juliaantje in Rijswijk is zo klein dat Ajax er niet eens de spelersbus kon parkeren. Dat je daardoor moet uitwijken, valt nog te begrijpen.

De verplichte buscombi voor Ajaxsupporters was echter onbegrijpelijk en ook fans van Te Werve moesten verplicht in bussen stappen. Er waren 25 uitfans zo gek om bij de Johan Cruijff Arena de bus te pakken. Dit plukje uitsupporters werd getrakteerd op politiebegeleiding, politie te paard en een speciaal geprepareerd uitvak. Van enige normalisatie was dus helaas opnieuw geen sprake. Dit terwijl er in de zomer nog probleemloos werd geoefend op bezoek bij VVSB, dat zo'n anderhalve kilometer verderop ligt.

Te Werve plakt scorebord over
Het moge inmiddels duidelijk zijn: Te Werve voetbalde tegen Ajax zelf als het ware een uitduel. Het deed er wel alles aan om zich thuis te voelen op sportpark Duinwetering. Jezelf ergens thuisvoelen zit 'm in kleine dingen. Zo waren de letters van het eigen scorebord meegenomen. Ajax vormde uiteraard de 'GASTEN', maar van VV Noordwijk was niets te bekennen. De letters Noordwijk waren afgeplakt en vervangen door 'HVV TE WERVE'. Een tikje kneuterig, maar dat is precies waar je vrolijk van wordt op een avondje bekeren zo vroeg in het toernooi.

Stroopwafels
Hebben we het al over stroopwafels gehad? Nee, maar de welbekende stroopwafel was absoluut een opvallende zaak tijdens Te Werve - Ajax en verdient aandacht in ons verslag. De geur moet je er zelf bij bedenken, maar je weet vast hoe lekker een verse stroopwafel ruikt! Zodra je verse stroopwafels ruikt, wil je niets liever dan er eentje opeten. Trek! Honger! Alles! Het was geen toeval dat de trek in een stroopwafel werd opgewekt. Er stond tijdens de rust een lange rij bij de stroopwafelkraam. We spreken uit ervaring als we meedelen dat de stroopwafel net zo lekker smaakt als dat-ie ruikt!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >