Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Slechts kwartet Ajaxspelers heeft al ervaring in CL

Ajax plaatste zich voor het eerst sinds 2014 voor de groepsfase van de Champions League. En zoals dat tegenwoordig gaat, onderging de selectie in de tussentijd een metamorfose. Zo kan het gebeuren dat slechts een kwartet al eerder in de CL speelde.

18 september 2018 - 10:38
ervaringcar
Dit was Huntelaar tijdens zijn eerste CL-duel, in 2006. © Pro Shots

Als je de elftalfoto van de finale van de Europa League erbij pakt en vergelijkt met nu, zie je al genoeg mutaties. Laat staan als je de opstelling bekijkt van Ajax - Apoel Nicosia. Dat was de laatste wedstrijd in de Champions League. Er werd overigens met 4-0 gewonnen.

Lasse Schöne was toen van de partij en maakte zelfs twee doelpunten, maar hij had geen flauw idee meer. “Ik heb geen flauw benul, echt niet. Ik weet wel dat ik met Ajax nog nooit tegen Bayern München heb gespeeld,” aldus de Deen tegenover VI.

Zoals je inmiddels wel kunt raden, is Schöne een van de vier Ajacieden met ervaring in het kampioenenbal. Hij kwam 17 keer in actie in het hoogste Europese toernooi. De andere drie zijn Klaas Jan Huntelaar (30), Daley Blind (26) en de nu geblesseerde Joël Veltman (8).

Alles bij elkaar gaat het om 81 wedstrijden. Voor de meeste spelers wordt de poulefase dus een verrijking van hun cv. Frenkie de Jong verwacht niet dat dit gebrek aan ervaring ‘een dingetje’ wordt.

“We hebben in de voorronde ook goed gevoetbald en dat waren net zo goed Europese wedstrijden,” aldus Frenkie in gesprek met Ajax Life. “Het is ook niet zo dat we wel eventjes tweede gaan worden. Het zou best raar zijn als we denken dat we zomaar doorstoten.”

Ajax neemt het later op tegen Bayern München en Benfica, eerst wacht AEK Athene. De selectie van de Grieken heeft nauwelijks ervaring op het hoogste internationale niveau en bovendien zijn diverse spelers afwezig.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >