Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs went bij Jong Ajax aan plek in driemansdefensie

Van de Jupiler League naar de Champions League? Die kans bestaat voor Perr Schuurs. De verdediger wacht op zijn debuut in het eerste elftal, maar maakt deel uit van de selectie voor de wedstrijd tegen AEK Athene. Schuurs vindt bij Jong Ajax zijn draai.

19 september 2018 - 14:59
schuurscar
Schuurs zit meestal zelfs nog niet bij de selectie van het eerste. © Pro Shots

De stap van Fortuna Sittard naar Ajax is uiteraard een grote, zeker als je bedenkt dat Schuurs nog altijd pas achttien jaar jong is en vorig seizoen in de bierdivisie voetbalde. De verdediger wordt bij Jong Ajax klaargestoomd voor het grote werk dat wellicht volgt.

“Of dit mijn gemakkelijkste wedstrijd op het tweede niveau was? Nee, want er werd iets anders van mij verwacht dan normaal gesproken,” vertelt Schuurs aan Ajax Life nadat Jong Ajax op simpele wijze tegen Helmond Sport (2-0) de drie punten had veiliggesteld.

“Zoals iedereen heeft kunnen zien, stonden we met drie man achterop en ik stond vaak een-op-een tegenover de Helmondspits. Normaal sta je met z’n tweetjes, nu moest ik het alleen doen en dan wordt er toch iets anders van je verwacht: alle duels winnen.”

Schuurs wist vooraf dat Helmond Sport diverse systemen kan hanteren en dus moest hij op het veld zelf uitzoeken hoe zijn defensie optimaal stond opgesteld. “Ik ging na de 1-0 even bij de trainer langs om te vragen of het goed ging. Het lijkt mij alleen maar positief dat we bij Jong Ajax dezelfde speelstijl hanteren als het eerste.”

Er werd her en der de verwachting uitgesproken dat Schuurs zich spoedig in het eerste zou voetballen, maar zo snel gaat het allemaal niet. “Als je ziet wat ik voor me heb, is het geen schande om mijn wedstrijden bij Jong Ajax te spelen. Ik ben realistisch, dit is zo’n beetje de grootste stap die er is. Ik moet hiermee kunnen omgaan en het accepteren.”

Het is voor Schuurs om meerdere redenen een voordeel dat Ajax zich kwalificeerde voor Europees voetbal en zelfs plaatsing voor de Champions League afdwong. De club speelt dus meer wedstrijden – wat extra kansen oplevert – en opereert op een hoger niveau, wat voor jonge spelers alleen maar positief is. “Daar word je zelf ook stukken beter van.”

En zo resteert de vraag: heb je de KNVB-bekerwedstrijd tegen Te Werve van woensdag 26 september al omcirkeld? “Ik heb alle wedstrijden omcirkeld in mijn agenda. Het duel met Te Werve is een wedstrijd waarin ik misschien een kans krijg. Als dat zo is, moet ik me laten zien en mijn kans pakken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >