Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Younes neemt alle verantwoordelijkheid voor transfersoap

Rond Amin Younes was vorig seizoen veel te doen. Heel erg veel zelfs. Van knuffel-Ajacied naar paria. Het gebeurde de kleine Duitser in sneltreinvaart. Hij reageert nu voor het eerst.

13 september 2018 - 10:24
younes-1200
Younes liet zich het hoofd nogal op hol brengen... © Pro Shots

De 25-jarige aanvaller speelde de laatste maanden van het afgelopen voetbaljaar de titelrol in de transfersoap waarin hij, Ajax en Napoli verwikkeld waren. Younes leek het aanvankelijk helemaal voor elkaar te hebben en groeide in Amsterdam aanvankelijk uit tot een speler die een fijne carrière voor de boeg leek te hebben. Hij schopte het zelfs tot de nationale ploeg.

Het kon allemaal niet op, maar al snel ging het ongelooflijk fout. In sportief opzicht lukte er steeds minder, waardoor supporters begonnen te morren. Het nukkig weigeren van een invalbeurt tegen sc Heerenveen hielp daarbij ook niet. Toch bereikte hij in januari een akkoord met Napoli. Een droomstap. Zou je denken. Het was het startschot van een ongekende transfersoap.

'Niet invallen tegen Heerenveen is nog wel mijn grootste fout geweest'

Nadat Younes in Italië was gefotografeerd met een Napoli-sjaal om de nek, ontkende de aanvaller al snel dat hij een contract had getekend bij de Serie A-club. Dat schoot Napoli weer in het verkeerde keelgat. De Italianen wapperde met een contract en stelde dat Younes daar meer dan twintig krabbels op zou hebben gezet.

Het kon nog veel gekker, want ondertussen had Younes ook al een akkoord bereikt met VfL Wolfsburg. Dat avontuur ging mooi niet door, want Wolfsburg oordeelde al snel dat Younes inderdaad nogal wat handtekeningen onder een contract had gezet in Napels.

En de hoofdpersoon zelf? Die liep een nare achillespeesblessure op en meldde zich uiteindelijk hinkelend op krukken alsnog bij Napoli. De ooit toch geliefde Ajacied heeft nooit duidelijk gemaakt wat er nou allemaal mis is gegaan. Zelfs bij Ajax leken ze het niet helemaal te weten.

Nu breekt Younes het stilzwijgen. In gesprek met het Duitse persbureau PA geeft hij eindelijk een inkijkje in zijn psyche en vertelt hij zijn versie van de soap. Daarin is hij opvallend kritisch op zijn eigen aandeel in het hele gebeuren.

“Ik neem alle verantwoordelijkheid,” trapt hij af. “Ik ben verantwoordelijk voor alles wat ik doe en moet leven met de consequenties. Ik heb fouten gemaakt. Ik heb de verkeerde mensen vertrouwd en was naïef. Dat reken ik mezelf aan.”

'Ik heb de verkeerde mensen vertrouwd en was naïef. Dat reken ik mezelf aan'

Wie die mensen precies zijn, blijft schimmig, maar Younes zoekt de schuld vooral bij zichzelf. “Bepaalde mensen probeerden mijn hoofd op hol te brengen en dat is hen gelukt. Dat heb ik zelf laten gebeuren.”

Ook komt Younes desgevraagd terug op het weigeren van een invalbeurt in blessuretijd tegen sc Heerenveen. Erik ten Hag maande de aanvaller om zich klaar te maken, maar de Duitser keek zijn trainer aan en schudde ‘nee’.

“Dat is nog wel mijn grootste fout geweest,” stelt Younes nu. “Dat valt gewoon niet goed te praten. Dat was heel slecht van mij tegenover mijn ploeggenoten en de club. Zoiets kun je niet maken.”

Het blijft al met al nog steeds een wat vaag verhaal, maar het is goed om te horen dat de dribbel-Duitser spijt betuigt en de schuld vooral bij zichzelf zoekt. Het is te hopen dat de aanvaller snel weer de voetballer in zichzelf herontdekt. Het wordt tijd, want naar een Younes in goede vorm is het leuk om te kijken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >