Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne heeft de aanvaller in zichzelf behoorlijk losgelaten

Lasse Schöne speelt binnenkort zijn 250ste wedstrijd voor Ajax. En hoeveel gaat de teller nog oplopen? Driehonderd? Niemand kan het zeggen. Ook Schöne zelf niet. Hij mag dan inmiddels 32 zijn, op zijn retour is hij absoluut niet.

28 september 2018 - 12:01
lassecar
Schöne ziet zichzelf niet meer als multi-inzetbare speler. © Pro Shots

“Ik denk juist dat er ook in mij nog rek zit. Ik voel me steeds beter. Ik speel ook pas een paar jaar op de positie van controlerende middenvelder,” deelt Schöne tijdens een vraaggesprek met Ajax Life. Het volledige interview lees je in onze nieuwe krant.

Als we Schöne voorleggen dat hij een multifunctionele speler is, grijpt hij in. “Nou, nu niet meer toch? De tijd dat ik rechtsvoor kon spelen, is wel voorbij. De rol als controleur bevalt me erg goed. Die heb ik nu ook in de Deense nationale ploeg. Ik hoef geen andere positie meer.”

We zien Schöne niet meer terug als rechtsvoor, maar hij heeft de aanvaller in zichzelf ook nog niet helemaal losgelaten. “In de jeugd speelde ik altijd op tien. Ik wilde altijd aanvallen, assists geven, doelpunten maken. Maar de laatste tijd heb ik heel veel plezier in het verdedigen, in de bal onderscheppen, in duels winnen.”

'Lichamelijk is het nu anders dan toen ik negentien was, maar ik voel me gewoon goed'

“Ik heb dat gevoel niet van huis uit meegekregen, dat heeft zich langzaam ontwikkeld. Ik merkte eigenlijk al vrij snel dat ik een goed inzicht heb. Dat is een enorm voordeel op die positie. En als je ergens goed in bent, heb je er ook meer plezier in.”

De vakantie van Schöne duurde deze zomer slechts acht dagen, omdat de voorronde van de Champions League alweer begon. Hij hoopt de gemiste vrije dagen tijdens het seizoen een beetje te kunnen inhalen, bijvoorbeeld tijdens weken waarin Ajax bekert tegen Te Werve.

“Lichamelijk is het nu anders dan toen ik negentien was, maar ik voel me gewoon goed. Vooral mentaal is het belangrijk soms af te koppelen, om wat tijd met de familie door te brengen en niet aan voetbal te denken. Dat heb je nodig. Maar ik ging deze zomer niet zeggen: laat dat WK maar zitten, ik ga lekker op vakantie met mijn gezin.”

Ben je benieuwd naar het volledige interview met Schöne? Ren dan naar je brievenbus. Of sluit je aan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >