Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne betrokken bij bijzondere rel Deense nationale ploeg

Het is nog maar zeer de vraag of Lasse Schöne van de partij is bij de komende interlands van Denemarken. Het is ook nog maar zeer de vraag of zijn ploeggenoten van de partij zijn. Er is een rel ontstaan met de Deense bond en de selectie weigert in actie te komen.

04 september 2018 - 10:48
lassenieuwewebsite
Het zijn rare tijden bij de Deense nationale ploeg. © Pro Shots

De Deense nationale ploeg neemt het op tegen Slowakije en Wales, maar in het slechtste geval is het aangewezen op spelers uit de Deense Keuken Kampioen Divisie. Althans, dit is het noodscenario waar nu aan wordt gewerkt.

Wat is er aan de hand? De voetballers en de bond ruziën al een tijdje over het afsluiten van een collectieve arbeidsovereenkomst, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor imagorechten. Het lukt alleen niet echt om hier goede afspraken over te maken.

Er is vanuit de spelersgroep voorgesteld het bestaande contract eventjes te verlengen, zodat er nu in ieder geval gevoetbald kan worden. De voetbalbond voelt hier niets voor en neemt het woord ‘staking’ zelfs al in de mond.

De kans bestaat ook dat bondscoach Age Hareide ontbreekt. De bond wil niet dat de trainer aan de slag moet met een selectie die hij niet zelf heeft kunnen samenstellen. Indien er geen team op de been wordt gebracht en Denemarken moet afzeggen, kan de Uefa besloten om het land uit te sluiten van kwalificatie voor het EK 2020.

De nood is dus aan de man om in ieder geval – nog los van de uitslag – een team af te vaardigen. De Deense bond verzoekt clubs uit de Deense Keuken Kampioen Divisie daarom met klem spelers beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg, zodat er tenminste gevoetbald kan worden. Er zijn ook zaalvoetballers benaderd om mee te doen.

Schöne is de enige Ajacied op het lijstje van geselecteerde spelers. De soap gaat aan Kasper Dolberg voorbij, omdat hij nog altijd worstelt met een blessure. Ook sterspeler Christian Eriksen is betrokken, net als Simon Kjær, Kasper Schmeichel en anderen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >