Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schaamrood op kaken na niet waarmaken grote woorden

Ajax zou de koppositie wel eventjes afpakken van PSV. En het zou een zware middag worden in Eindhoven. Voor de thuisploeg uiteraard. Het werd inderdaad een zware middag, maar dan voor de bezoekers. Uitspraken van Ajacieden werkten als rode lap.

24 september 2018 - 10:33
bekcar
Deze foto moet wel zijn gemaakt tijdens de eerste 45 minuten... © Pro Shots

“De uitspraken van Lasse Schöne hingen bij ons in de kleedkamer,” vertelde Denzel Dumfries na het spelen van de topper die geen topper was. PSV was in eigen huis veel te sterk en stuurde Ajax met een 3-0-nederlaag terug naar Amsterdam.

De koppositie is voor Ajax na zes speelronden alweer flink uit zicht geraakt: het verschil bedraagt vijf punten. Ondanks zijn grote mond werd Schöne in de rust al gewisseld. PSV had de eindstand toen al op het scorebord gezet.

Ook Andre Onana had flinke babbels in aanloop naar de wedstrijd in het Philips Stadion. De keeper voorspelde dat er een zware middag op komst was. Voor PSV inderdaad, niet voor Ajax natuurlijk. Ook Onana presteerde echter ondermaats. Hij liet diverse ballen los en zat er totaal niet lekker in, iets wat eigenlijk tijdens de warming-up al bleek.

Het ontvouwen van dit 3-0-scenario was precies de reden dat we ons op voorhand al druk maakten over gedane uitspraken. PSV-uit is voor Ajax zo’n beetje de minst succesvolle wedstrijd van de eredivisie, maar het zou wel eventjes gaan spoken.

Dat zagen we vorig jaar, dat hebben we nu opnieuw gezien. Slechts Dusan Tadic sprak enkele realistische teksten in aanloop naar de wedstrijd tussen de nummer één en twee, maar we kunnen niet stellen dat de Serviër het goede voorbeeld gaf. Hij speelde helaas zijn slechtste wedstrijd sinds hij voor Ajax uitkomt.

Hoe dan ook, we hebben het nu twee keer meegemaakt in een paar maanden tijd. PSV wordt niet zenuwachtig van wat geforceerde teksten en bang evenmin. Misschien wordt het tijd voor een andere aanpak als er een volgende keer een topper wordt gespeeld.

“We zijn al een jaar of vier geen kampioen geworden en PSV-uit is voor ons altijd een moeilijke wedstrijd, maar we geloven dat we kunnen winnen en gaan er alles aan doen,” luidt ons welgemeende advies richting de volgende keer PSV-uit. Of desnoods PSV-thuis, als het tegen het einde van dit seizoen nog ergens om gaat.

Ook dan kun je niet winnen of zelfs verliezen, maar dan sta je tenminste niet weer zo voor schut.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >