Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Piepjong Ajax wint ondanks een elftal aan afwezigen

Jong Ajax heeft maandag een vrij bijzondere overwinning geboekt. Op zich is het niet zo heel opvallend dat er met 0-1 werd gewonnen op bezoek bij Jong AZ, maar wel als je bedenkt dat minimaal een compleet elftal werd gemist wegens blessures en het spelen van interlands.

10 september 2018 - 21:50
jongcar
Ook Gravenberch is nog altijd pas zestien jaar. © Pro Shots

De Keuken Kampioen Divisie gaat tijdens een interlandweek gewoon door en het schema is al zo gemaakt dat de beloftenteams dan tegen elkaar spelen, maar het liefst had Jong Ajax deze wedstrijd uitgesteld. Een verzoek hiertoe werd door de KNVB echter afgewezen.

Gelukkig mochten Ryan Gravenberch en nog drie jeugdinternationals een teamuitje skippen, zodat de reservebank tenminste gevuld kon worden. Met twee twintigers en negen tieners stapte Jong Ajax in de spelersbus naar Alkmaar en er werd ook nog gewonnen!

https://twitter.com/AFCAjax/status/1039194803488153601

Het eerste uur werd er redelijk gevoetbald, daarna raakte de pijp toch wel leeg bij de jonkies. Jong Ajax trad aan in een systeem dat deed denken aan het Nederlands elftal onder Louis van Gaal. Dus met drie verdedigers in balbezit, maar met vijf mijn achterop zodra de bal werd verloren. De gastheren wisten zich er tijdens de openingsfase amper raad mee.

Jurgen Ekkelenkamp kreeg diverse goede mogelijkheden, maar scoorde niet. Danilo Pereira haalde na een krap halfuur van dichtbij uit en deed dat wel doeltreffend! De Braziliaan had een beetje geluk dat de bal van richting werd veranderd, precies het geluk wat de keeper tekort kwam om redding te brengen.

Die ene treffer was genoeg om het verschil te maken, al kwam er na rust soms kunst- en vliegwerk bij kijken. De soms wat onzekere keeper Stan van Bladeren hield zijn doel schoon en daarmee was een knappe overwinning veiliggesteld, al kun je je afvragen of de Keuken Kampioen Divisie en Jong Ajax op termijn beter worden van zulke wedstrijden.

Hoe dan ook, Jong Ajax steeg dankzij deze driepunter naar de zesde positie en voert voorlopig de subtop aan. Jong AZ wacht na een kwartet wedstrijden nog altijd op zijn eerste overwinning. Dit is best een beetje opvallend, omdat er met Léon Bergsma, Vince Gino Dekker en Mauro Savastano drie kampioenen tot de vaste kern behoren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >