Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nuchtere Frenkie neemt lyrische kranten niet als graadmeter

Het zijn fijne weken voor Frenkie de Jong. Hij plaatste zich met Ajax voor de Champions League, debuteerde voor Oranje en werd overladen met complimenten. Toch blijft Frenkie ondanks alle positieve indrukken nuchter.

15 september 2018 - 11:33
Copyright-ProShots-2356855-e1537003391678
Frenkie blijft in ieder geval tot de winterstop bij Ajax. © Pro Shots

Dat Frenkie talent heeft zien we allemaal, maar we moeten we oppassen dat hij niet te veel op een voetstuk wordt geplaatst. Als we de kranten moeten geloven, heeft het Nederlands elftal met Frenkie een nieuwe leider, maar bij een mindere wedstrijd wordt hij zo weer afgeschreven. En dat weet Frenkie ook.

“Ik ben sowieso geen leiderstype. Er zijn jongens met veel meer interlands die ook een grotere status hebben en bij grotere clubs spelen. Als ik twee wedstrijden minder speel dan schrijven ze dat ik helemaal niet meer bij het Nederlands elftal hoor, dus dat neem ik niet als graadmeter,” aldus De Jong bij Inside Ajax.

'Als er onzinverhalen worden gerschreven, hoeft het van mij niet meer'

Niet alleen de Nederlandse kranten zijn lyrisch over Frenkie, ook in Barcelona schreven ze deze zomer pagina’s vol. “Er is heel veel geschreven, nog steeds eigenlijk. In het begin is het wel leuk natuurlijk. Mijn opa zat bijvoorbeeld op de camping in Spanje en dan ziet hij mij opeens op de voorpagina staan.”

Maar na flink wat portadas te hebben gescoord, vond Frenkie het wel mooi geweest. “Op een gegeven moment blijft het komen, dan worden er ook veel onzinverhalen geschreven en dan hoeft het van mij niet meer.”

Of De Jong klaar is om zich met de Europese top te meten, zien we aanstaande woensdag als Ajax tegen AEK Athene de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League speelt. “Ik kijk er heel erg naar uit om Champions League te spelen. Het is toch het hoogst haalbare in het clubvoetbal.”

Frenkie blijft in ieder geval tot de winterstop bij Ajax, maar gaat ervan uit dat hij het gehele seizoen afmaakt in Amsterdam. “Er kan iets moois ontstaan met deze ploeg. De laatste wedstrijden lopen aardig. Als we dat zien vast te houden, hoop ik dat we wel een mooi seizoen tegemoet gaan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >