Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

ME pakt na bekerduel fotomomentje in spelersbus Ajax

We maakten ons er vooraf al druk over. En dat doen we achteraf gewoon nog een keer. Het betreft hier de totaal belachelijke buscombi voor Ajaxsupporters naar het KNVB-bekerduel met HVV Te Werve (0-7). Ook ter plekke gebeurden de gekste dingen.

27 september 2018 - 13:24
fotomomentjecar
Beetje maf: ME'ers maken foto's in de spelersbus van Ajax. © Ajax Life

Het is tijd voor een bloemlezing, want we vielen in Noordwijk van de ene verbazing in de andere. Zo kon het gebeuren dat we op het parkeerterrein van sportpark Duinwetering werden begroet door twee politiepaarden!

Er zijn genoeg potjes in de eredivisie waarbij je geen politiepaard ziet, maar bij een bekerwedstrijdje tegen amateurs was het binnen de minuut raak. Twee verveelde paarden die rondjes liepen om het sportpark omdat er verder niets gebeurde.

Er maakten slechts 25 Ajacieden gebruik van het verplichte busvervoer, want niemand reist voor zo’n lol op die manier naar een bekerduelletje met amateurs. Een buscombi haalt van zo’n leuk bekeravondje werkelijk alle lol af, heel erg zonde.

Als die buscombi nu nodig zou zijn, was het natuurlijk een ander verhaal. Dan hadden we niet vreemd opgekeken van politiebegeleiding vanaf afslag Noordwijk tot op het parkeerterrein. Er gingen twee motormuizen plus een politiebusje aan het ene busje uitfans vooraf.

https://twitter.com/roybouten/status/1045038391358894082

Het begeleiden van de bus was al overbodig, maar dat gold voor de rest net zo goed. De aanwezige agenten en ME’ers verveelden zich dan ook kapot tijdens Te Werve - Ajax. En wat doe je als je je staat te vervelen? Dan ga je op zoek naar vertier! Dat vertier werd gevonden, maar maakte de buscombi alleen nog maar belachelijker.

Wat was het geval? Een tweetal ME’ers was tijdens de wedstrijd aan het voetballen met wat plaatselijke jeugd. Twee doeltjes en een bal zijn voldoende om een avondje voorbij te laten vliegen, maar dit is natuurlijk niet de reden waarom de ME in vol ornaat opdraaft als Ajax moet voetballen.

Het kan nog gekker, want wat schetste onze verbazing? Diverse ME’ers vonden het een leuk idee om een fotootje te maken in de spelersbus van Ajax. Het is niet de beste plaat, maar we hebben bewijs. Zeker drie ME’ers betraden de spelersbus en maakten foto’s van elkaar. Toevallig maakten wij bijgevoegde foto precies op het moment dat er werd geflitst. We weten niet of er toestemming is gevraagd, maar zelfs als dit het geval is, kun je je uren wel voor betere inzet gebruiken.

Kan het trouwens nog gekker? Nou, eigenlijk wel... Er was tot kort voor de aftrap namelijk gewoon sprake van vrije verkoop aan het loket! Hopelijk volgt er in de tweede ronde een ouderwets bekeravondje, want dit ging natuurlijk helemaal nergens over.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >