Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui nieuwe ambassadeur Ajax Jonge Schare!

Noussair Mazraoui is dit seizoen de nieuwe ambassadeur van Ajax Jonge Schare. De Ajacied neemt het stokje over van zijn collega Matthijs de Ligt. Natuurlijk gingen we bij 'Nous' langs voor een babbeltje!

14 september 2018 - 09:28

Leden van Ajax Jonge Schare (12-18 jaar) kunnen elk seizoen gave prijzen winnen die te maken hebben met de ambassadeur van dat specifieke seizoen. Zo maken leden later dit seizoen kans op een meet and greet met de verdediger. Ook mogen we nu al iets tofs weggeven! Noussair zette zijn krabbel op twee Adidas kicksen.

We spreken Noussair kort na de training.

Zo, je bent de nieuwe ambassadeur van Ajax Jonge Schare. Hoe klinkt dat?
"Haha, goed, het is een hele eer! Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren. Ik geef alvast een paar Adidas schoenen weg met handtekeningen. Hou deze site dus goed in de gaten!"

Speel je veel videogames?
"Ik speel af en toe FIFA en ook wel Fortnite. Verder game ik niet superveel ofzo. Als ik speel, dan doe ik dat met teamgenoten of met vrienden. En met mijn broertje, want die daagt mij altijd uit voor een potje FIFA. Meestal win ik van hem hoor, haha! Het is ook wel raar dat ik nu zelf in voetbalgames zit..."

Je speelde bij Alphense Boys, toen Ajax je oppikte. Je was toen 9 jaar oud. Wat dacht je toen?
"Dat was de beste dag in mijn leven, zeker weten! Als je zo jong bent en Ajax komt langs, dan is dat heel speciaal. We zijn inmiddels veel jaartjes verder en nu speel ik Champions League. Het gaat wel heel snel allemaal."

Op welke leeftijd wist je: ik word profvoetballer?
"Al op mijn zevende. Ik dacht nooit na over wat ik anders zou willen worden. Ik wist dat ik het zou redden."

Wat moest jij laten om profvoetballer te worden?
"Ik kon niet zo veel buiten zijn met vrienden. Ik trainde vaak. Maar ook dingen als schoolfeestjes liet ik vaak aan mij voorbij gaan. Ik leverde een stukje van mijn sociale leven in om te slagen als profvoetballer."

Hoe ging dat met school?
"Normaal naar school gaan werd lastig, want ik was de hele dag op de club. Ik deed vwo. Dat was veel leren, vaak tot twaalf uur in de nacht. Eerder kon niet, omdat ik daarvoor moest trainen. Dat was wel lastig te combineren allemaal."

'Best raar dat ik nu zelf in videogames zit'

Word je veel herkend op straat?
"Ik loop niet veel door de stad, dus het valt nog wel mee."

Lees je alles wat er over je wordt geschreven?
"Af en toe lees ik artikelen of meningen op sociale media. Of de reacties op mijn Instagrampagina. Sommige reacties zijn leuk, andere minder leuk. Dat hoort er tegenwoordig een beetje bij, denk ik."

Spijbelde je vroeger op school wel eens om te kunnen voetballen?
Lachend: "Nee, ik was wel een nette leerling. Ik heb nooit gespijbeld."

Echt niet?
"Haha, nou ja, ik heb wel een keertje gespijbeld. Daar moet ik eerlijk in zijn. Ik had die dag helemaal geen zin in school. Dat was in het vierde jaar. Ik vertelde mijn moeder dat ik die dag vrij was en ging voetballen. Toen kreeg ik halverwege de dag een telefoontje van mijn moeder. Ze was gebeld door school..."

Was ze boos...?
"Tuurlijk! Ze was niet blij. Ik moest gelijk naar school en had wel wat uit te leggen..."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >