Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui kijkt al uit naar ultieme test met Ribéry

Noussair Mazraoui is bezig aan een sterk seizoen. De twintigjarige rechtsback erkende dat Ajax in Sittard niet op zijn best was, maar keek na de moeizame zege al snel weer vooruit naar de confrontatie met Bayern München.

30 september 2018 - 12:26
Mazraoui1200
Mazraoui tijdens het uitduel met Fortuna in duel met Smeets. © Pro Shots

Noussair, Ajax wint met 2-0 van Fortuna Sittard. Hoe beleefde jij de wedstrijd in het veld?
“Dit was een lastige wedstrijd. Het veld aan linkerkant was erg glad. Voetballend moesten we na PSV en de bekerwedstrijd kijken hoe ver we weer zijn en waar we staan. We hebben niet met geweldig voetbal gewonnen, maar de drie punten zijn binnen. Hoe je het doet, is aan het einde niet belangrijk.”

Hoe wilden jullie het gaan doen en wat ging er mis in de uitvoering?
“Gewoon domineren, maar wat vaak gebeurt is dat onze tegenstanders zich gaan ingraven en dan wordt het lastig. Voor de wedstrijd en in de rust hebben we gezegd dat we de bal vaak en snel van de ene naar de andere kant moesten spelen, omdat we ze moe wilden maken. Op een gegeven moment kunnen ze het dan niet meer belopen en gaan er ruimtes vallen. Dat zie je in de tweede helft. Dan doen we dat wel en scoor je al na vier minuten. Dat maakt de wedstrijd meteen open en dan krijgen we meer kansen…”

Tot het laatste kwartier. Uiteindelijk valt de 2-0 maar de gelijkmaker had ook zomaar kunnen vallen. Andre Onana houdt jullie op de been op dat moment, toch?
“Klopt, dat zei ik hem ook in de kleedkamer. Hij was vanavond onze man van de wedstrijd.”

Dat is nooit een goed teken.
“Nee, omdat er zo veel ruimte voorin kwam, gingen we met z’n allen aanvallen maar je moet ook met z’n allen verdedigen. Als laatste vier stonden we gewoon goed, maar het probleem zat daarvoor. Wij moeten ze daar coachen, zodat we zelf niet in de problemen komen.”

Ben jij zo’n type?
“Op dit moment nog even niet. Ik ben een van de jongste spelers in het elftal.”

Iets anders. Heb je de afgelopen dagen vaak aan Franck Ribéry gedacht?
“Ja, we maakten er af en toe grapjes over in de kleedkamer. Dat is iets anders dan tegen Lisandro Semedo, met alle respect natuurlijk. Ribéry heeft het al jaren laten zien. Hij is gewoon top. Ik moet die wedstrijd met honderd procent focus spelen. Als ik vijf seconden aan iets anders denk, is hij weg.”

Kortom, de ultieme test om te zien waar Nousair Mazraoui staat in het huidige topvoetbal?
“Dat denk ik wel, ja. Als ik deze test doorsta, heb ik het gevoel dat ik de wereld aankan.”

Hoe bereid jij je voor op Bayern-uit?
“Ik ben niet zo’n type die gek is te krijgen. Ik ben soms wel even onder de indruk, maar zodra het eerste fluitsignaal gaat, ik de bal krijg en kan gaan voetballen, vergeet ik hoeveel mensen er zijn. Sommige spelers zijn daar gevoeliger voor. Ik heb er geen last van, maar het is wel anders dan Fortuna-uit.”

Tot slot: In hoeverre was het moeilijk om niet met Bayern bezig te zijn, terwijl je nog naar Sittard moest?
“Ik had Bayern even geparkeerd en heb er geen moment aan gedacht. Een dag geleden wel, maar tegen Fortuna moet je dan de knop omzetten. Dat lukte me prima.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >