Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui is ‘dappere’ Ten Hag dankbaar

Ajax trok vorig seizoen voor de rechtsbackpositie flink de knip. Eerst werd Manuel Luis Orejuela opgehaald en toen hij niet voldeed, trok Ajax Rasmus Kristensen aan. Toch staat Noussair Mazraoui wekelijks in de basis.

26 september 2018 - 13:19
nous-1200
Noussair Mazraoui

We kunnen gerust stellen dat het avontuur van Orejuela is uitgedraaid op een totale mislukking. De Colombiaan hoeft in Amsterdam nergens meer op te rekenen. In hoeverre die vlieger opgaat voor Kristensen is lastig te zeggen, maar dat de Deen de concurrentiestrijd van Mazraoui heeft verloren, is duidelijk.

Het is een pijnlijke constatering voor de twee aangetrokken verdedigers en mogelijk ook voor Marc Overmars, de persoon die de onderhandelingen voerde en het duo naar Amsterdam haalde. Mazraoui zal zijn schouders erover ophalen. Hij staat in de basis en is zijn trainer dankbaar voor die kans, zo maken we op uit het verhaal van Voetbal International.

“Deze trainer heeft mij laten debuteren en geeft mij vertrouwen. Ondanks alle aankopen die de club voor mijn positie heeft gedaan. Dat moet je maar durven als trainer. Je hebt genoeg trainers die zich laten leiden door de aankopen die zijn gedaan, maar zo is deze trainer niet. Ten Hag kijkt naar de trainingen en de wedstrijden. Als je jezelf laat zien, dan krijg je het vertrouwen.”

De door Ajax opgeleide speler is van origine natuurlijk een middenvelder, maar ondergaat ondertussen een spoedcursus verdedigen. Ten Hag heeft Mazraoui laten weten dat hij zich vol moet richten op de plek rechts achterin, zo lezen we in VI.

Ten Hag: “Hij voelt zich nog middenvelder, dat is logisch, daar heeft hij veel gespeeld en kan hij nog altijd spelen. Maar bij Ajax ben je als vleugelverdediger in de praktijk ook al snel een middenvelder. Die ruimte krijgt hij ook, hoewel je als verdediger wel moet blijven beseffen dat de eerste taak het defensieve werk is. Dus verdedigend je mannetje staan en een bijdrage leveren dat het achterin dicht blijft.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >