Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kristensen voelt dat hij bij Ajax steeds beter wordt

Rasmus Kristensen werd als aankoop naar Ajax gehaald, maar speelt vooralsnog tweede viool. De rechtsback moet Noussair Mazraoui voor zich dulden. Toch maakt hij zich klaar voor de kans die vroeg of laat komt. Kristensen voelt dat hij steeds beter wordt.

09 september 2018 - 21:30
kristensencar
Kristensen wil met zijn fysieke kracht van waarde zijn voor Ajax. © Pro Shots

De 21-jarige Kristensen is deze dagen op pad met Jong Denemarken en dat is voor publicaties in zijn thuisland een mooi moment om eventjes bij te praten. Want hoe vergaat het de rechtspoot in Amsterdam? Nou, best goed, als we de hoofdpersoon mogen geloven.

“We hebben ons gekwalificeerd voor de Champions League en gaan daardoor extra wedstrijden spelen. Dat is goed voor mij, want het verhoogt mijn kansen op speeltijd. Ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben als de kans zich voordoet,” deelt Kristensen met Bold.dk.

'Er zijn bij Ajax weinig spelers die net zo sterk zijn als ik'

Kristensen mag zich inmiddels een halfjaar speler van Ajax noemen. Hij kwam in die tijd tot zes optredens als basisklant en drie invalbeurten. Je verwacht misschien betere cijfers van een aankoop die 5,5 miljoen euro kostte, maar de rechtsachter wijst erop dat hij geen grotere stap had kunnen zetten.

“Ik had diverse opties, maar Ajax was verreweg de grootste club die mij wilde hebben. Hoe groot Ajax is, blijkt wel uit het feit dat we ons hebben geplaatst voor de Champions League,” vervolgt Kristensen, die in Denemarken uitkwam voor FC Midtjylland. En dat is andere koek.

“We spelen bij Ajax veel technischer voetbal en dit facet van mijn spel kon wel wat beter. Ajax is de plek waar ik mij verder kan ontwikkelen en ik voel dat het me gaat lukken. Op de lange termijn kan mijn power wel eens in m'n voordeel werken. Er zijn binnen onze selectie weinig spelers die fysiek zo sterk zijn als ik ben.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >