Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB stelt dat Ajax - FC Groningen sowieso doorgaat

Het is de hele week al een beetje spannend: gaat Ajax - FC Groningen nou wel of niet door? Als we de KNVB moeten geloven wel.

13 september 2018 - 20:07
ajagro-1200
Lekker voetballen zaterdag, hup! © Pro Shots

Een aangekondigde landelijke politiestaking tijdens het komende weekeinde maakte dat veel wedstrijden plots op de tocht stonden. De vraag in veel gemeenten is immers: is het door laten gaan van wedstrijden zonder politie-inzet wel verantwoord?

Op de website van Ajax kwam donderdagmiddag een bericht online, waarin stond te lezen dat burgemeester Femke Halsema vooralsnog geen aanleiding ziet om het thuisduel af te gelasten. Dat lijkt goed nieuws, al zien we in het woordje ‘vooralsnog’ een voorbehoud. Dit heeft te maken met het kort geding op vrijdagmorgen. Ajax stelt dat pas hierna een definitief besluit wordt genomen.

De KNVB lijkt echter al wat verder en stelt op diens site klip en klaar dat het duel in de Johan Cruijff Arena doorgaat. Voor de zekerheid nemen we even contact op met de voorlichter van dienst. Die bevestigt de informatie op de bondswebsite, maar wil toch nog even dubbelchecken bij de manager competitiezaken.

Na tien minuutjes rinkelt de telefoon en krijgen we te horen dat de wedstrijd gewoon doorgaat, politiestaking of niet. Dit leidt de bond onder andere af uit een SMS die ze hebben ontvangen van de gemeente. De KNVB onderhoudt sowieso nauw contact met club en gemeentes over alle wedstrijden in het betaald voetbal.

Ruim honderd FC Groningen-supporters reizen hun cluppie zaterdag achterna richting de Arena. Allemaal zonder ingewikkelde combi-regelingen. Beide ploegen trappen om 20.45 uur af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >