Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax met ruime cijfers onderuit tegen FC Eindhoven

Ook Jong Ajax heeft met ruime cijfers van een club uit Eindhoven verloren. De beloften namen het slechte voorbeeld van Ajax 1 over en gingen op het eigen Sportpark de Toekomst met 3-0 onderuit tegen FC Eindhoven.

29 september 2018 - 10:51
JongAjax-e1538210573324
Ekkelenkamp wist in het bekerpotje tegen Te Werve nog te scoren. © Pro Shots

De basiself van Michael Reiziger kende een paar wijzigingen ten opzichte van de verloren uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-1). Perr Schuurs en Mitchel Bakker ontbraken in de wedstijdselectie. Het duo speelde namelijk al met het eerste in het KNVB-bekertoernooi tegen HVV Te Werve.

Ondanks dat FC Eindhoven op papier geen lastige tegenstander lijkt, heeft Jong Ajax het de laatste jaren altijd moeilijk met de Brabanders. Van de laatste vijf ontmoetingen tussen beide ploegen, won Jong Ajax er slechts één.

Dat de beloften een lastige avond zouden krijgen, bleek al tien minuten toen Jong Ajax de bal achterin niet weg kreeg en op een 1-0 achterstand kwam te staan. Enkele minuten later werd die score door FC Eindhoven verdubbeld, nadat er uit een hoekschop raak werd gekopt. Wederom zag het er in de Ajaxdefensie niet lekker uit.

Jong Ajax kreeg via een strafschop nog de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar Kaj Sierhuis zag zijn poging uiteenspatten op de lat. Ook na rust waren de grootste kansen voor de bezoekers. Zo’n tien minuten voor tijd zette FC Eindhoven – na weer geklungel achterin bij Jong Ajax – de eindstand op het scorebord: 3-0.

Jong Ajax staat na zeven speelronden op een tegenvallende tiende plek met zes punten achterstand op de koploper Go Ahead Eagles. Op vrijdag 5 oktober nemen de beloften het in eigen huis op tegen Telstar.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >