Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Johan Cruijff Arena

Johan Cruijff Arena blijft thuis van Ajax én Oranje

Ook de komende vier jaar is het Nederlands elftal welkom in het Ajaxstadion.

06 september 2018 - 18:34
Arena-1200
Oranje blijft welkom in de Arena! © Pro Shots

Dit nieuwtje lezen we op het digitale huis van de Johan Cruijff Arena. De KNVB en het stadion verlengden hun samenwerking voorafgaand aan de thuisinterland Nederland-Peru. Donderdag speelt Oranje zijn 64e interland in het stadion.

Tegen de Zuid-Amerikaanse tegenstander kan Frenkie de Jong zijn debuut voor Oranje maken, terwijl recordinternational en oud-Ajacied Wesley Sneijder voor het laatst het Oranjeshirt over de schouders trekt. 

De Johan Cruijff Arena ontvangt het Nederlands elftal al sinds 1996. Op 31 augustus van dat jaar speelde Oranje daar voor het eerst een wedstrijd tegen Brazilië. Het werd 2-2 door doelpunten van Giovanni, Ronald de Boer, Marcelo Gonçalves en Jean-Paul van Gastel.

Van de tot nu 63 gespeelde wedstrijden werden er 34 gewonnen, 18 gelijk gespeeld en 11 verloren. Het Nederlands elftal maakte 135 doelpunten en kreeg 57 treffers om de oren.

Voor er misverstanden over ontstaan: de verlengde samenwerking betekent niet dat Oranje louter in de Arena speelt. Neerlands beste voetballers blijven de komende jaren ook in andere Nederlandse stadions spelen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >