Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Info omwisselen, training kijken en meer voor Bayern - Ajax

Jawohl, der Moment is da! Het Oktoberfest is in volle gang en het wordt hoog tijd dat 3739 Ajacieden zich in dit feest gaan mengen. Bayern München en Ajax nemen het tussendoor ook nog eens tegen elkaar op. Dit alles is een mooi moment om vooraf de nodige info met jullie te delen.

30 september 2018 - 20:10
infobaycar
De vorige editie werd nog gespeeld in het Olympiapark. © Pro Shots

We hebben informatie op het gebied van omwisselen, training bezoeken en het betreden van de Allianz Arena om daadwerkelijk het tweede groepsduel in de Champions League te bekijken. Let op hè, komt-ie!

Laten we beginnen met het eerste moment waarop omgewisseld kan worden: de maandagavond. Het scannen en omwisselen gebeurt bij de busparkeerplaats op Noord. Ook auto's kunnen hier parkeren, als je maar een tientje inlegt.

Je kunt maandag tussen 18.00 en 19.30 uur je wedstrijdkaart ophalen. Als je dit maandag doet, kun je ervoor kiezen om aansluitend de training te bekijken. De training begint om 19.30 uur en je kunt naar binnen via ingang 45. Bij het omwisselen moet je je seizoenkaart of clubcard kunnen tonen, in combinatie met je rijbewijs of paspoort.

Het is niet mogelijk om kaarten over te dragen. Kaarten zijn strikt persoonlijk en ook wordt een kaartje slechts eenmalig uitgegeven. Kwijt is kwijt, je krijgt dan geen nieuw kaartje. Als je daarom liever je kaartje ophaalt tijdens de wedstrijddag kun je ook dinsdag tussen 10.00 en 15.00 uur terecht bij busparkeerplaats Noord.

Grote kans dat er veel supporters, al dan niet vanuit de stad of elders, gebruikmaken van de metro om naar het stadion te komen. De routebeschrijving luidt als volgt: pak metro U6 richting Garching-Hochbrück, stap uit bij halte Fröttmaning en neem vervolgens de Esplanade naar het stadion. De ingang van het bezoekersvak (ingang 60) en de parkeerplaats voor Ajaxsupporters vind je aan de Werner-Heisenberg-Allee.

Er zijn ook wat zaken om dinsdagavond rekening mee te houden, als je het stadion wilt betreden om Bayern München en Ajax daadwerkelijk in actie te zien. Het zal je niet verbazen dat je blikjes en glas niet mee naar binnen krijgt, maar ook powerbanks moeten buiten blijven.

Tassen groter dan A4-formaat zijn evenmin toegestaan. Het slimst is om tassen achter te laten in het hotel, de bus of auto, maar als het echt niet anders kan, kun je je tas in bewaring geven bij de ingang. Hier wordt wel 2 euro voor gevraagd.

Tenslotte goed om vooraf te weten: eten en drinken mag niet mee de tribune op, maar dient op de omloop genuttigd te worden. Dit klinkt een beetje als Twentse toestanden en daar komt het in de praktijk ook op neer, maar nu kan er niet alsnog iets geregeld worden. Eet en drink dus op de omloop en neem je natje en droogje niet mee het vak op.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Lid worden >